test

Najnovije vesti

Miting SNS: Da li za Srbiju ima nade?

Dugo najavljivani miting Srpske napredne stranke pod nazivom ,,Srbija nade“ održan je juče u Beogradu. Još u ranim jutarnjim časovima, autobusi iz svih krajeva zemlje krenuli su put prestonice.

Teodora Majkić: Do Erasmus razmene preko psihologije

Teodora Majkić, studentkinja psihologije, hrabro je zakoračila u nepoznato kao deo Erasmus+ razmene u Nemačkoj. Uprkos jezičkim barijerama i izazovima prilagođavanja uložila je mnogo rada kako bi iskoristila svaku priliku za učenje i rast. 

Srbija protiv nasilja: Beograd treći put stao

U Beogradu je održan treći protest ,,Srbija protiv nasilja“. Ovi protesti krenuli su nakon dva masovna ubistva u kojima je život izgubilo 18 osoba, a ranjenih je 19. Naredni protest najavljen je za 27. maj, a građani od institucija zahtevaju preuzimanje odgovornosti.

Izdvajamo

Iz našeg ugla

Mediji čuju tragediju, ali ne nas

Ne mogu, a da se ne zapitam koliko ćemo pričati da bi nas čuli. I to nisu lažne vesti. Već moje misli dok čitam novosti na laptopu.Često govorimo o tome koliko bi bilo bolje po naše društvo kada bi se o nekim temama više govorilo u medijima i javnosti. O nasilju, problemima u porodici, mentalnom […]

Ko je ubio novinarsku etiku?

Nekoliko minuta pre ponoći, početak i povod za pisanje ovog teksta je devetoro stradalih i sedmoro ranjenih nakon pucnjave u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu. Ovu rečenicu pišem nekoliko sati kasnije. Povod je ostao isti, ali brojevi sa početka su se promenili. Iz zamršenih misli trgnula me je vest o pucnjavi u Mladenovcu. Ima […]

Dan žena mi je najvažniji praznik, a evo i zašto

Osvanuo je Dan žena i ne pamtim kada sam se ovako radovala nekom prazniku. I ne, ne jer ću možda dobiti poneku ružu ili bombonjeru. Slatko čak ni ne jedem. Ne ni jer jedva čekam da obučem novu haljinu.