Modern art

Anđelija Ikodinović: Gluma kao refleksija osećanja i talenta

"Glumeći sam zavolela pozorište, veoma je lep osećaj pred izvedbu same predstave."

  Za sebe ne smatram da sam do sad ostvarila veliki uspeh. Mislim da ako nastavim da unapređujem sebe u oblasti dramskog stvaralaštva mogu da budem uspešna, navodi Anđelija svoje mišljenje o dosadašnjem radu.

Aktivizam kao odskočna daska 

Kao motivisana i željna novih iskustava, Anđelija je najpre postala članica nevladine organizacije – Otvorenog kluba u Nišu. Prisustvovala je različitim radionicama, koje su se bavile značajnim temama kao što su dečija prava i interkulturalnost.  Radoznalost i pozitivna energija su ono što je Anđeliju vodilo kroz svet aktivizma i volonterizma pa sve do glume. 

Svoj put je nastavila na manifestaciji Dođi na amfi, čime je obogatila svoje slobodno vreme na letnjiem raspustu. Doprinela je organizaciji kao volonterka spremna da pomogne. Kao svestrana i informisana o mnogim događajima, prošle godine je saznala za program razmene učenika između Srbije i Češke . Prijavila se i boravila je u Češkoj u periodu od 15 dana. Za to vreme je upoznala mnoge ljude koji su joj i dan danas dobri prijatelji. Njeno znanje engleskog jezika joj je omogućilo da razlike među nacionalnostima između ostalih učenika bude neprimetna.

Anđelija (desno) na izvođenju mjuzikla „Čikago„; foto: Scena 24

Novi hobi ili više od toga – gluma

Na jesen 2018. godine odlučila da sve svoje kvalitete – dobru dikciju, ljubav prema književnosti i posvećenost prema umetnosti usmeri ka novom hobiju – glumi. Anđelija se sa glumom prvi put susrela u scensko-umetničkom centru „Talija” koga vodi Evgenija Stanković, glumica Narodnog pozorišta u Nišu. Prva predstava, u kojoj je Anđelija pokazala svoj talenat, bila je Dr, igrana po uzoru na komediju Branislava Nušića. 

Uspela sam da uskladim vannastavne aktivnosti sa školskim obavezama zahvaljujući postavljanim prioritetima i dobroj volji koja me pokreće. Kao učenica GimnazijeBora Stanković, ona svakodnevno ima brojne obaveze, ali je to upravo i doprinelo poboljšanju veštine organizacije.

Za vreme leta 2019. ona je sa svojim društvom sa glume spremala izvedbu svetski poznatog, brodvejskog mjuzikla Čikago. Sarađivala je i sa plesnom grupom Duende. Čak tri nedelje pred izvedbu predstave su prodate sve karte. O uspehu same predstave govori to da je zakazana repriza koja će se prikazati krajem decembra ove godine.

Glumačka ekipa scensko-umetničkog centra „Talija„; foto: Scena 24

Glumeći, zavolela sam pozorište, veoma je lep osećaj pred izvedbu same predstave. Svi smo tokom celog dana zajedno, a posle svake predstave imam  još veću želju da radim.

Prijatelji Anđelije Ikodinović, među kojima su moje sagovornice bile Stanislava Mišić i Aleksandra Davitković, dodaju da je ona uvek tu da podeli dobar savet, najčešće ljubavne prirode, ali i da zrači pozitivom i da pored nje nikada nije dosadno.  Njeni planovi za budućnost uključuju stvaranje i unapređivanje u pogledu dramskih umetnosti.

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare