Modern art

Anđelija Mitrović na putu mladih umetnika

U Oficirskom domu u Nišu, održaće se prva izložba mladih umetnika, pod nazivom ,,Nimart'' i trajaće od 6. do 12. decembra. Youth Vibes je odradio intervjue i ukratko predstavio svakog od učesnika izložbe, a jedna od njih je i Anđelija Mitrović.

Ova mlada umetnica je počela da se bavi slikanjem u 16. godini zahvaljujući, kako ona kaže, velikim vremenskim razmacima između škole i prakse, ali nije nastavila dalje usavršavanje na Umetničkom fakultetu.

Kako kaže za naš portal, nema loše mišljenje o tom fakultetu, ali ga nije upisala jer smatra da se može usavršavati samostalno uz bilo koji drugi fakultet.

Nisam ga izabrala jer, kako većina kaže, teško je istaći se u tom svetu i ništa nam ne garantuje uspeh i dobru zaradu. Tako da sam svoj rad ostavila po strani sa mišlju da će mi on ostati samo kao hobi u kome mogu usputno da uživam. Nekad mi je žao jer sam svesna koliko propuštam po pitanju informacija, raznih tehnika, kritika i rada sa drugim stručnjacima ali utešim sebe da to mogu nadoknaditi na svoj način.

Anđelija se potom se osvrnula na to koliko je teško istaći se u svetu umetnosti:

Pretpostavljam da je svim ljudima, ne samo mladima, teško da se istaknu koliko god bili posvećeni stvaranju. Kvalitet ne garantuje rezultat, toga smo svi svesni, ali je veliki potencijal za dalji napredak. Nekom se jednostavno posreći a neko se probije svojim zalaganjem. Pri tom ne sugerišem da je ijedna grupa manje vredna zbog načina na koji dođe do vrha.

Isprobavanje novih tehnika

Što se tiče njene tehnike, kao i motivima njenih radova:

Uvek koristim B grafitne olovke, ne posedujem neki fensi pribor. Što se tiče slikanja, sa tim počela tek ovog leta i trenutno je na snazi tehnika u kojoj kombinujem crtanje i akrilne boje. Ne znam koliko ću se zadržati na tome jer volim da isprobavam razne stvari i testiram sebe na taj način. Na mojim delima nema ustaljenih motiva, te ljudi često pomisle da autor svih nije isti.

Prva izložba i planovi za budućnost

S obzirom na to da je Nimart prva njena izložba, pitali smo je i kako se oseća i koliko joj zapravo znači ta šansa da pokaže svoj talenat drugim ljudima:

Pošto mi je ovo prva izložba, bilo je tu malo više stresa nego li uzbuđenja. Rekla bih da je ovo veliki korak za mene, pošto mi još nije bilo u planu da se to realizuje jer imam jako malo radova za sad.

Cilj u narednom periodu joj je da se još više posveti svojoj umetničkoj karijeri:

Što se tiče planova za budućnost, jedini cilj koji sam zadala sebi jeste da češće stvaram pošto me lenjost katkad omete. Društvene mreže uglavnom ne posećujem pa mi je malo teško da se reklamiram jer me sve to suviše zamara. Posedujem profil sa svojim radovima ali sam toliko neaktivna da ću verovatno u potpunosti prestati sa objavljivanjem i naći drugo rešenje da doprem do ljude.

I mi smo sigurni da će i  ova mlada umetnica skupiti ljude koje će privući njeni radovi, a jedan od koraka ka tome je Nimart.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare