Lifestyle

Anime petkom: Death Note

Hoće li Light Yagami pobediti nepravdu i postati Bog novog sveta ili će ga na tom putu neko sprečiti?

Žanr – Fantazija, Drama

R – 12+

Hoće li Light Yagami pobediti nepravdu i postati Bog novog sveta ili će ga na tom putu neko sprečiti?

Sinopsis

Srednjoškolac Light Yagami pronalazi čudnu svesku sa kojom pokušava da pobedi nepravdu i ubije sve ljude koji na bilo koji način donose zlo. Na tom putu, prepreku mu predstavlja tajni detektiv L koji na razne načine pokušava da otkrije ko je tzv. Kira i spreči ga u daljim ubijanjima.

Tema

SPOILER ALERT

Light Yagami pronalazi beležnicu kojom može da ubije čoveka upisivanjem njegovog imena u nju. Prvo je strahovao od nje dok je kasnije shvatio da njome može da istera nepravdu i pomogne ljudima. Light je aktivno počeo da upisuje imena najvećih svetskih kriminalaca i ubija ih. Beležnicu je naučio da koristi uz pomoć šinigamija Ryuka, koji je tu beležnicu ispustio na Zemlju. Vlasti se nije dopalo koliko ljudi je umrlo za kratko vreme pa su pozvali detektiva L-a koji je do tada rešavao svaki slučaj. L je uz pomoć policajaca, među kojima je i Light-ov otac, i nekih detektivskih „tehnika“ uspeo da dopre do Kire (Light-a), ali ne i da ga otkrije. Kasnije se pojavljuje „novi Kira“ – devojka Misa Amane koja takođe ima beležnicu i uz pomoć svog šinigamija Rem pomaže Light-u. Niz prepleta i raznih događaja čine ovaj anime još zanimljivijim.

Zaključak

Death Note ima jaku priču iza sebe jer svi pokušavaju da isteraju pravdu, a bore se jedni protiv drugih. Fanovi Death Note-a često vode rasprave oko toga ko je negativac. Pogledajte pa procenite sami.

Volim Death Note. Ima zanimljivu priču, ali mi se uglavnom dopada zbog L-a. Ne dopada mi se Light, on je za mene negativac jer ubija L-a i iskorišćava Misu. Death Note bih preporučila svima koji tek kreću sa gledanjem animea jer će vas Death Note uvesti u pravu suštinu animea, kaže petnaestogodišnja Miljana Aritonović.

Moja ocena: 8/10

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare