Lifestyle

Anime petkom: Tokyo Godfathers

Šta raditi kada nađete napuštenu bebu na ulicama Tokija? Film koji nas uči empatiji.

Žanr : Komedija, Drama

Trajanje : 1 sat 32 minuta

PG-13 –  13 or older

Šta raditi kada nađete napuštenu bebu na ulicama Tokija? Film koji nas uči empatiji.

SINOPSIS

Jednog Božića, Hana, Gin i Miiuki kopaju po gomili smeća kada u hladnoj zimskoj noći nalete na napuštenu bebu. Zapanjena jadnim prizorom, Hanini majčinski instinkti se pokreću i ona insistira da pronađe bebinu biološku majku koja traži objašnjenje. Imenujući bebu Kiioko – što znači čisto dete – započinju potragu koristeći moguće tragove koji su ostali pored nje: misteriozni ključ i jednu belešku. Međutim, njihovi planovi su ubrzo bačeni u nered jer su uhvaćeni u nizu događaja bez presedana.

Tokyo Godfathers prate putovanje tria dok se drže zajedno kroz guste i teške trenutke, nadajući se da će Kiioko isporučiti do njenog pravog doma i pronaći sopstveno božićno čudo.

TEMA

Ovo je odličan primer dobro ispričane priče. Većina novijih filmova prepričava situacije zaboravljaju da se priča otvara gledaocu iz minuta u minut. Priča koja je brutalno realna, prikazuje nam realnost bez zadrške a onda nam govori dosta toga o nama samima. To je cilj priča, zar ne ?

Prateći troje beskućnika koji sa sobom nose napuštenu bebu u sred velikog Tokija, nailazimo na mnogo zaniljivih situacija. Svo troje nam daje jasnu sliku etičkog ponašanja i dilema koje pokreće briga o nekome ko nam nije ništa. Film očaravajuće predstavlja svet iz ugla ljudi koji su na ulici, ostavljenih u prljavim ulicama Tokija. Međutim baš ti beskućnici nam daju vredne lekcije o ljubavi, požrtvovanosti, i empatiji.

Animacija je prelepa a karakteri su odlično prikazani kroz animaciju. Njihove kareteristike i priče njihovog života nam se otkrivaju postepeno i dobijamo kompletnu sliku naših junaka. To što se ne slažu i što im se pogledi ne slažu delom zbog njihovih osobina a delom zbog iskustva koja imaju, mi dobijamo odličnu dramu.Na kraju imamo odličan plot tvist a tokom celog filma se prožima misterija i odličan humor koji će vas nasmejati a ubrzo nakon toga vratiti u napetu jurnjavu Tokijom.

ZAKLJUČAK

Delo izvandrednog Satoši Kona oduzima dah. Počinje polako ali vremenom postaje sve brže i brže. Avantura je dostojno prenesena a sve je lepo povezano do samog kraja.Ovo jeste delo o životu, srdačno se upoznajemo sa likovima a može se gledati porodično. Mnogima je ovo jedan od omiljenih filmova za praznične dane i gledaju ga svake godine. Nešto kao „Sam u kući“, pa ako i vi to volite dodajte ovaj film na vašu listu. Preporučujem da ga odgledate uveče i budite praznog stomaka.

Moja ocena: 9

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare