Lifestyle

Anime petkom: Yu-Gi-Oh! Duel Monsters

Yugi Muto uz pomoć duha iz svoje hiljadugodišnje zagonetke kroz magičnu igru kartama postaje kralj igara. Ko ga sprečava na tom putu?

Žanr: Avantura, Fantazija, Naučna fantastika

Broj epizoda: 224 (5 sezona)

Trajanje epizode: oko 20 minuta

R – 6+

Yugi Muto uz pomoć duha iz svoje hiljadugodišnje zagonetke kroz magičnu igru kartama postaje kralj igara. Ko ga sprečava na tom putu?

Sinopsis

Dečak Yugi Muto dobija hiljadugodišnju zagonetku koju uspeva da složi i uz pomoć duha iz nje kreće da igra staru kartašku igru. Sa svojom ekipom kreće na putovanje i prikuplja sve hiljadugodišnje elemete. Na putu do tog cilja sprečavaju ga Seto Kaiba, Maksimilion Pegaz, Marik, Noa Kaiba i mnogi drugi…

Tema

SPOILER ALERT

Yugijev deda Solomon je Yugiju doneo zagonetku koju je Yugi jedini uspeo da sklopi. Sklopivši zagonetku Yugi postaje vlasnik i prijatelj sa duhom koji je ustvari bio faraon. Na početku poražava Exodijom Seta Kaibu koji Solomonu krade jednu od jačih karata – Plavog Plavookog zmaja. Kasnije Maksimilion Pegaz ,magijom, zarobljava dušu Yugijevog dede u Kraljevstvo Senki i samim tim prisiljava Yugija da mu se približi i takmiči na Pegazovom ostrvu. Kasnije kroz ostala takmičenja upoznaje Marika koji mu postaje jedan od glavnih neprijatelja koji pokušava na razne načine da Yugiju ukrade zagonetku.

Priča se zapliće na polovini animea kada Seto Kaiba saznaje da ima brata koji želi da mu preotme kompaniju. Yugi upoznaje Marikovu sestru koja mu je poklonila hiljagodišnju ogrlicu i jednu od drevnih karata. Na kraju pomaže duhu iz ogrlice da otkrije ko je. Yu-Gi-Oh! karte su karte čudovišta, zamki i magične karte. Uz pomoć raznih kombinacija ovih karata igrač mora da životne bodove protivnika spusti na 0.

Zaključak

Yugi je dečak koji ima puno hrabrosti i ovaj anime ne bi bio takav bez njega. Iza sebe ima jako veliku i jaku priču koja zaslužuje da bude viđena od strane ljudi. Yu-Gi-Oh! je anime koji je sa svačije strane drugačije doživljavan, kao i u različitim starosnim dobima. Kao manji, Yu-Gi-Oh! se doživljava zbog moći i karata, a kasnije postaje anime sa pravom pričom!

Najveći razlog zašto volim Yu-Gi-Oh! jeste način na koji su oni jednu običnu igru karata pretvorili u nešto što ceo svet igra i uživa u tome i na neki način sve na svetu funkcioniše u povezanosti sa igrom. Sviđa mi se što su ubacili u to i istoriju Egipta kao drevni značaj karata, što znači da su dosta pažnje obratili na poreklo igre koja se toliko proslavila. Omiljeni lik mi je faraon iz hiljadugodišnje zagonetke. Sviđa mi se njegova upornost, želja sa pobedom a opet i sav značaj koji pridaje prijateljima a najviše njegova hrabrost koju je pokazao u prošlosti kao faraon. Jedan od omiljenih likova mim je i Maksimilion Pegaz, koji je jako neobičan antagonista, ima zanimljiv i čudan karakter, a i veoma tužan razlog za njegovu borbu. Anime ocenjujem desetkom! kaže šesnaestogodišnja Darina Lazarević.

Moja ocena 10/10

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare