Modern art

Bend Helium: Kako ostati drugačiji u svetu današnje muzike?

"Trudimo se da se ne držimo određenog žanra, već da obuhvatimo što više pesama koje mladi nemaju priliku da čuju."

Bend Helium jedan je od mnogobrojnih bendova iz Niša, koji svojom ambicijom i voljom pokušavaju da prikažu svojoj publici nešto novo, kao i da u njoj probude ljubav za drugačijom vrstom muzike.

Ovaj bend osnovan je prosle godine, a njega čine Relja (17), Petar (18), Nikola (19), Miloš (17) i Jakov (18). Upoznali su se preko Relje, koji je oduvek imao želju da osnuje bend. Na ideju za ime benda su došli lako, jer su želeli da to bude neki hemijski element, iako im je pomisao na helium prvo bila smešna, na kraju su se ipak odlučili za ovo ime.

Kako kažu, svojom muzikom pokušavaju da prikažu nešto originalno i drugačije, nešto što se ne može čuti svakog dana.

Trudimo se da se ne držimo određenog žanra, već da kroz jedan nastup obuhvatimo što više pesama koje mladi danas nemaju priliku da čuju uživo. Takođe se trudimo da uvek održimo opuštenu atmosferu i prenesemo pozivnu energiju, kaže Miloš.

foto: Nada Jovanović

Nastupaju sa pesmama grupe The rolling stones, Red Hot Chill Peppers, Arctic monkeys, EKV, a nastupe imaju jednom do dva puta mesečno i priprema i organizacija nastupa nije im toliko naporna.

Sama priprema nam ne oduzima puno vremena, probe imamo dve do tri nedelje pred sam nastup, pre ili posle škole i vikendom, govore za Youth Vibes.

Iako ne idu u istu srednju školu, uz dobru ogranizaciju, uvek nađu način da pripreme nezaboravnu svirku, kao i da ne iznevere svoju publiku.

Prvi nastup im je bio u Black Stage-u, kada su bili predgrupa benda Voodoo. Iako nisu imali velika očekivanja, odziv je bio veliki. Posle ovog nastupa stekli su veću popularnost, što im je pomoglo da se proguraju u svet muzike, kao i da organiziju svoje prve samostalne svirke.

Kasnije su nastupali na festivalu PozitivNI. Iako ne mogu da izaberu omiljeni nastup , ipak im prvi posebno znači, jer im je to bila prva samostalna svirka u klubu Labeerint, kome se rado vraćaju. Planiraju da svaki svoj naredni nastup učine zanimljivijim i drugačijim, kao i da ne nastupaju sa današnjom komercijalnom muzikom, već da svojoj publici donesu nešto što se ne viđa često na našoj sceni.

Nemamo konkretne planove za budućnost, jedino što znamo je da želimo da rokamo do kraja, navode oni.

Atmosferu sa njihovih nastupa možeš pogledati na njihovoj Youtube stranici Helium Official, a zaprati ih i na Instagramu.

Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trackback

[…] godinu smo se posvetili muzici koju stvaraju mladi i pričali smo sa bendovima kao što su Voodoo, Helium i Buč Kesidi. Moderna umetnost je takodje jedna od tema o kojoj rado volimo da pričamo. Da li […]