Vesti

Bend Voodoo iz Niša izbacio svoju novu pesmu

Njihova nova pesma, čiji je naziv Washed Awey, biće objavljena 13. novembra u 21h. Premijeru iste održaće 29. novembra na svirci u Black Stage-u zajedno sa bendom Helium.

Voodoo, bend iz Niša, nastao je kao ideja tri školska druga Veljka, Lazara i Milana tokom 2015. godine. Vremenom je menjao svoj sastav. Trenutno ga čine Lazar M. (lead gitara), Veljko (bas gitara), Lazar K. (bubnjevi), Nikola (vokal) i Petar (ritam gitara).

Bend na svirci; foto: privatna arhiva

Oni su studenti koji svoje slobodno vreme posvećuju onome što najviše vole, a to je muzika. Veoma su posvećeni svom radu, a motivaciju pronalaze u ljubavi prema muzici i stvaralaštvu. Sviraju alternativnu muziku, a neki od uzora su im Alice in Chains, Nirvana, Pearl Jam, RHCP kao i mnogi drugi.

Naziv njihovog benda bio je predlog tadašnjeg bubnjara Nemanje. On je predložio ime Voodoo, što je i naziv pesme od Godsmack-a. Diskutovali su o tome, ali nikako nisu mogli da se dogovore. Nakon toga Veljko je zakazao svirku bez njihovog znanja. Kada ga je gazda lokala upitao za ime rekao je – Voodoo, a da se prethodno sa tim imenom niko nije složio osim njega.

Prvi put su nastupali tokom novembra 2015. godine u klubu Black Stage zajedno sa bendom Oposite Way. Iza sebe imaju 11 pesama. Svoj prvi album, koji sačinjavaju tri pesme, izbacili su 2017. godine, a nazivi istih su Escape, That old familiar feeling i Disease. Svaka njihova pesma nastala je kao ideja jednog člana benda na čijoj su realizaciji kasnije zajedno radili. Svoj rad samostalno ne mogu da ocene, ali smatraju da su na dobrom putu.

Pre dve godine su kao bend održali mini turneju. Krenuli su iz Niša ka Leskovcu, Zajačaru i završili u Beogradu. Svaki grad je bio avantura za sebe, kao i predivno iskustvo.

Za razliku od ostalih pesama ovo je prva koja je nastala na osnovu ličnog iskustva

Njihova nova pesma, čiji je naziv Washed Away, objavljena je 13. novembra. Premijeru iste održaće 29. novembra na svirci u Black Stage-u zajedno sa bendom Helium. Navode da su najviše vremena i truda uložili u ovu pesmu. Ponosni su na nju i ne mogu da dačekaju trenutak kada će i ostali moći da je čuju. Nemaju neke konkretne planove za budućnost. Ono čime se vode jeste ideja da sviraju i stvaraju što je više moguće.

Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trackback

[…] proteklu godinu smo se posvetili muzici koju stvaraju mladi i pričali smo sa bendovima kao što su Voodoo, Helium i Buč Kesidi. Moderna umetnost je takodje jedna od tema o kojoj rado volimo da pričamo. […]