Vesti

Besplatne radionice STEAM-a u Američkom kutku

Besplatne STEAM radionice dostupne su svima do kraja januara. Održavaju se svakog utorka i petka od 13 časova.

Kako će se u budućnosti određivati najbolja terapija za pacijenta? Zašto su stanovnici velikih gradova najbogatiji? Koji to problem dizajneri self-driving automobila ne mogu da reše? Samo su neka od pitanja na koja nam  STEAM odgovara.

Besplatne STEAM radionice dostupne su svima do kraja januara. Održavaju se svakog utorka i petka od 13 časova. STEAM je fokusiran na multidisciplinarnost tehnologija, inžinjerstva, matematike, hemije i ostalih nauka koje su povezane sa kritičkim razmišljanjem. Podstiče ljude da diskutuju o problemima, kako bi se pronašlo adekvatno rešenje koje će biti primenljivo u današnjem svetu.

U Americi je ovaj način obrazovanja od početka 21. veka jako zastupljen.  Oni kroz diskusiju uče od predškolskog, pa sve do fakulteta.

Predavač kursa biće Anđa Denić, studentkinja PMF-a u Nišu. Kako kaže, od malena gleda naučne emisije i klipove. Ona je radoznala, pričljiva, kreativno pristupa i razmišljanju i dizajnu. Sa druge strane obožava teorijsku matematiku, omladinski aktivizam i filozofiju.

Ja se još od osnovne škole bavim ovim temama. Svakodnevno gledam video klipove iz oblasti nauke. Volim tu povezanost svega. STEAM obožavam jer nam pruža mogućnost da diskutujemo o današnjim problemima, na koje čak ni Google nema odgovor, govori Anđa.

Anđa na predavanju; foto: privatna arhiva

Kako kaže Biljana Nikolić, programski koordinator niškog Američkog kutka, STEAM je jako popularan trenutno u Americi. Američki kutak se trudi da prati trendove i pruža svojim sugrađanima priliku da nauče nešto više o najmodernijim stvarima.

Smatram da treba pružiti priliku mladim ljudima da drže edukacije, jer oni znaju mnogo više toga vezanog za savremenu tehnologiju od nas, srednje generacije. Ipak su mladi digitalni urođenici, a mi digitalni imigranti, kaže Biljana.

Za sve dodatne informacije, poseti Facebook stranicu Američkog kutka.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare