Lifestyle

Bidžovan iz drugog ugla

"Iskreno, prijetelji me skoro nikad ne zovu Bidžovan."

Znamo je sa Instagrama kao nekog ko nam svojim klipovima popravlja raspoloženje. Ima i Jutjub kanal, gde je pored skečeva i parodija počela da se bavi i vlogovanjem. Reč je o Biljani Stojiljković, poznatijoj kao Bidžovan.

Biljana je bila jedna od panelista na ovogodišnjoj konferenciji Brave NewMedia, u organizaciji DW Akademije, na kojoj je govorila prvenstveno o Jutjub sceni, ali i o tome kako ona utiče na mlade. Između ostalog, govorila je i o svojim pratiocima i sponzorstvima koje influenseri dobijaju. Ali kao ono što svakako razlikuje nju od pregršt drugih koji na isti ili sličan način koriste Instagram, Bidžovan ističe da svaki njen klip sadrži neku pouku ili poruku koju ona želi da pošalje svima koji je gledaju i prate.

Prijatelji me skoro nikada ne zovu „Bidžovan“.

Biljana kaže da je bila teška štreberčina do trećeg srednje, onda se po tom pitanju promenila, ali vrednosti koje je tada negovala ostale su iste. Sebe u srednjoj opisuje kao pozitivnu, ekstremno upornu i borca za pravdu, možda i više nego sada. Ona još dodaje da nema raspored za izbacivanje i snimanje klipova i da zapravo, nema raspored ni za šta u životu jer je apsolvent na studijama anglistike i da joj je ostalo svega par ispita.

Iskreno, sve ih teže dajem, kaže uz smeh Bidžovan, sve u životu radim spontano i onda kada mi prija.

Kao trenutno najveći problem koji vlada na Jutjubu, ona ističe da je to činjenica da on postaje mesto za širenje mržnje i netrpeljivosti, koja počinje da bude sve veći problem i prelazi sve granice. Iako je Bidžovan stekla veliku popularnost među mladima, ona kaže da nikada nije videla da je neko, ko nju prati, slao preteće poruke i ostavljao hejt komentare na tuđim kanalima. To se ne dešava čak ni onda kad ona iskaže svoje, možda negativno, mišljenje o nečijem postupku.

Svi koji me prate znaju da moraju da argumentuju svoje komentare i kritike.

Što se sponzorstava tiče, izjavila je da ih ima samo nekoliko, jer ne želi da to preplavi njen kontent ili da reklamira nešto što joj ne leži, što je opet danas čest slučaj sa mnogim jutjuberima.

Na pitanje šta najviše ceni kod sebe i kod drugih, odgovorila je jednom rečju – iskrenost, a s obzirom na to da je ona neko ko svojim klipovima nas podigne svojom pozitivom, zanimalo nas je šta to nju oraspoloži kada se oseća loše. Obično sama sebe izvučem iz tog lošeg raspoloženja, ali mi često pomognu i Lošmi i ostali prijatelji, kaže Biljana.

https://www.instagram.com/p/BngKOY2hUtH/

Za kraj, navodi da je ona ostvarila svoj cilj kada je u pitanju njen Jutjub kanal, samim tim što me prate i prilaze mi vaspitani ljudi, mislim da sam već ostavila dobar trag, jer privlačim ono šta pružam.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare