Vesti

Borini dani povodom 50 godina škole

"Trudimo se da nađemo kompromis sa profesorima jer se često naše vizije i želje razlikuju od njihovih."

Gimnazija „Bora Stanković“ već godinama unazad svoj Dan škole obeležava nizom manifestacija koje se događaju tokom cele jedne radne nedelje, poznatije kao Borini dani.

Borini dani su prilika učenicima da se oprobaju u glumi, pevanju, sportu, plesu i kuvanju, kao i da pokažu svoje veštine, kreativnost i sportski duh.

Sportski turnir; foto: Fotografska sekcija gimnazije „Bora Stanković“

Ta nedelja predstavlja predah i uživanje u aktivnostima koje organizuju i realizuju profesori u saglasnosti sa parlamentom, koji svake godine ulaže veliki trud, kaže Filip Vukašinovic, prošlogodišnji potpredsednik parlamenta.

Manifestacije su raznolike i već godinama se menjaju i unapređuju, ali postoji par, sada već tradicionalnih, kojima se učenici svake godine raduju. Neke od njih su Boranijada, Borovizija, maskenbal, predstava dramske sekcije i turniri u sportovima kao sto su fudbal, odbojka, košarka, rukomet i badminton. Učenici ove gimnazije obožavaju Borine dane i svake godine ih pomno iščekuju.

Maskenbal; foto: Fotografska sekcija gimnazije „Bora Stanković“

Borine dane đaci vide kao priliku da se opuste i odmore od škole i kao neplanirani raspust za vreme kog imaju vremena da se opušteno druže i među sobom i sa profesorima, kaže Pavle Pavićević, maturant gimnazije.

Ove godine Gimnazija “Bora Stanković“ obeležava 50 godina postojanja, pa su i Borini dani prilagođeni ovom jubileju.

Članovi parlamenta svoj uređivacki posao shvataju vrlo ozbiljno, kaže Filip Drobnjak, potpredsednik parlamenta, i dodaje:

Trudimo se da nađemo kompromis sa profesorima jer se često naše vizije i želje razlikuju od njihovih.

Boranijada; foto: Fotografska sekcija gimnazije „Bora Stanković“

Borini dani najbolje pokazuju koliko talentovanih, posvećenih i kreativnih učenika ima naša škola, a takođe dokazuju i koliko je bitno interesovanje i mišljenje nas kao individua, kaže Strahinja Kostadinović i dodaje da je biti učenik ove gimnazije privilegija i čast koju treba proslavljati.

A mi pozivamo, kako učenike Gimnazije “Bora Stankovic“ da učestvuju, tako i učenike svih ostalih škola da dođu i podrže ovo obeležavanje Dana skole!

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare