Vesti

Brand New Engineers: Zakorači u svet robotike

Poziv za sve buduće inženjere da se priključe projektu “Brand New Engineers — Od integrala do inženjera”, koji organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - Lokalni komitet Beograd (EESTEC LC Belgrade).

Projekat Brand New Engineers ove godine proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Njegova ideja jeste da upozna studente sa aktuelnim dostignućima i dešavanjima u svetu inženjerstva, kao i da približi studentima, kroz realne zadatke, današnje potrebe kompanija, i na taj način predstavi kojim sve putevima mogu da nastave karijeru nakon završetka studija.

Ove godine projekat čine sledeći sadržaji:

Konferencija koja će se održati 22. i 23. novembra u onlajn formatu takmičenje iz robotike koje se sastoji iz dva kola.

Konferencija se sastoji iz jednočasovnih predavanja o aktuelnim temama iz oblasti informacionih tehnologija, automatike, energetike, telekomunikacija, elektronike i mnogih drugih. Predavanja će držati profesori Elektrotehničkog fakulteta i predstavnici kompanija – sponzora projekta.

ABB Robo Challenge

Takmičenje, koje je u formi hakatona, će se odvijati u ekipama od 3 do 4 člana, sa mogućnošću individualnih prijava. Prvo kolo, koje će biti održano 27. i 28. novembra na Elektrotehničkom fakultetu, podrazumeva rad na računaru u vidu optimizacije unapred pripremljenih šablona za upravljanje robotom. Profesori Elektrotehničkog fakulteta će vas, kroz kratku obuku, uvesti u samo okruženje i rad u njemu.

Nakon toga, 2 do 3 ekipe čija rešenja budu dala najbolje rezultate, imaće priliku da svoje rešenje implementiraju na pravom industrijskom robotu.

Za učestvovanje na takmičenju nije potrebno predznanje iz robotike, tako da je ovo savršena prilika za sve vas koji želite da se oprobate u ovoj uzbudljivoj oblasti, a ne znate odakle da počnete.

Prijavu za konferenciju možeš pronaći na ovom linku.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare