Lifestyle

Budi muško – javi se prva ili ne?

Ima li nečeg komplikovanijeg od muško-ženskih odnosa? Odgovor je definitivno: NE!

Čak i da jedno drugom možemo da čitamo misli, opet se ne bismo ukapirali na pravi način. Možda je to i okej, možda je tako i zabavnije. Sve u svemu, ceo internet je poslednjih godina zaokupljen pitanjem ko treba prvi da se javi ovom drugom – po nekima to je na muškarcima, a opet postoje i ona mišljenja o devojkama koje su dovoljno samouverene da se jave momcima prve. Hm, svakako ništa od ovoga nije loše, bitno je samo da se načini taj prvi korak. A šta ostali tinejdžeri misle o ovome?

Aleksandar, 19

Javiće se onaj kome je stalo.

Postoje mnogo bitnije stvari od ovih, kao što su kako sprečiti globalno zagrevanje, kako izrasti u dobrog čoveka itd. A ako baš moram da odgovorim – javiće se onaj kome je stalo.

Mateja, 16

Bukvalno je nebitno ko će prvi da se javi. Naravno da ne bih potcenjivao devojku u slučaju da se javi, ali imam loše iskustvo s obzirom na to da su mi se javljale samo radi neke koristi.

Aleksandar, 15

Okej mi je da devojka prva priđe, nije glupo, ali više volim da to budem ja. Smatram da muško treba da napravi prvi korak.

Ali naravno da devojke, za razliku od momaka, imaju drugačiji stav:

Lola, 16

Ja sam ona koja uvek podstiče drugarice da se jave dečku koji im se sviđa. Bila sam ta koja se javila prva i to me je dovelo do veze koja traje već preko 2 godine. Nervira me kako društvo reaguje na ovu temu jer kao da devojka ne može da bira, već može samo da bude birana i odluči da li joj se dečko sviđa ili ne. Devojke su se vremenom pomirile s tim, pa im je zato sad glupo da one nešto urade.

Ksenija, 17

Okej je da se devojka javi prva, ali da ima dobar razlog, da to ne bude ono “ej, šta radiš?” i slično. Javila sam se prva i nije prošlo loše, bilo je čak i bolje nego što sam očekivala. Naravno, ako se to desi, ne treba da se javljamo i sledećih 5 puta.

Nije loše ako se devojka javi prva.

Dunja, 15

Po mom mišljenju, lepše je da muško napravi prvi korak, ali nema ničeg lošeg ni u tome da se devojka prva javi ukoliko je baš zainteresovana. Nisam se nijednom prva javila, ali ne bi mi bio problem to da uradim.

Do pre nekih 50 godina jeste bilo sramota da devojka prva priđe ili uopšte kaže šta oseća. Vremena se menjaju, a uz njih, iako manje, i stavovi društva. Mišljenja se razlikuju, ali niko nije rekao da je glupo ili blamirajuće da devojka napravi prvi korak. Moram da se složim – zaista se javlja onaj kome je stalo. Prema tome, devojke, samo napred!

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare