Modern art

CENA ŽIVOTA: Da li bi spasio/la život svog unuka?

Na pitanje, da li može da ostavi novac i spasi svog unuka on odgovara bez ikakvih emocija ''Ne''.

Originalni naslov: All the Money in the World

Reditelj: Ridli Skot

Uloge: Mišel Vilijams, Kristofer Plamer, Mark Volberg

IMBD ocena: 7,1

Govori se o Džonu Polu Getiju, najbogatijem čoveku svog vremena i prvom čoveku čije se bogatstvo procenilo na više od milijardu dolara. Međutim, dešava se otmica njegovog šesnaestogodišnjeg unuka Džona Pola Getija Trećeg . Polov otac ne želi da pomogne nikome, jer je često nadrogiran. Dečakova majka je nemoćna i zna da ne može da prikupi 17 miliona dolara da bi oslobodila svog sina. Jedina osoba koja može da mu pomogne zapravo i jeste njegov deda Geti.

foto: Shirley MacLaine i Christopher Plummerflickr/MiamiFilmFestival/CC

JEDINI SPAS JE NJEGOV DEDA ILI IPAK NE?

Na pitanje, da li može da ostavi novac i spasi svog unuka on odgovara bez ikakvih emocija “Ne“. Način na koji je Skot režijom dočarao da neko ko je toliko bogat, nije spreman da se odrekne novca, iako zna da će mu unuk biti pogubljen je izuzetan, a na gledaoca ostavlja snažan utisak.

Geti se obogatio na trgovini nafte te je ubrzo postao i jedan od najvećih svetskih kolekcionara antikviteta, pa kada bi neko pogledao njegovu kuću i antikvitete koje ima, zaključio bi da suma od 17 miliona dolara za njega ne predstavlja ništa.

Interesantno kod ovog  filma jeste razlog zbog čega je Geti veliki kolekcionar antikviteta, kako kaže „Postoji čistoća u lepim stvarima koju nikada nisam bio u stanju da pronađem kod ljudi„. Da li je to bio razlog njegove hladnoće? Hm, najbolje je da odgledaš film.

Ridli Skot je britanski filmski režiser i producent. Režirao je popularne filmove poput Osmog putnika, Marsovca, Istrebljivača… Scenario je, prema knjizi Džona Pirsona, napisao David Skarpe.

Film Cena života je ostavio veliki utisak na gledaoce zbog originalnosti i načina na koji je priča predstavljena.  U trci između života i smrti, pitanje je hoće li prevladati ljubav prema unuku ili prema novcu?

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare