Vesti

Savez studenata FON-a – Dani prakse 2021

Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka ove godine po deveti put organizuje projekat Dani prakse. Po dobrom starom principu, svi ambiciozni i radoznali studenti će imati priliku da učestvuju u ovom projektu 17, 25. i 26. marta, ali ove godine u nešto drugačijem okruženju, u skladu sa epidemiološkom situacijom – u onlajn poslovnom formatu putem platforme Impact Hub-a.

Svi studenti koji žele da se usavrše, prošire svoju zonu komfora i u potrazi su za praksom ili poslom, moći će da dožive projekat na najbolji mogući način iz udbonosti svog doma. Kao i do sada, cilj projekta je da u okviru pet delova – sajam kompanija, takmičarski deo, Tvojih 15 minuta, Spreman za dan(e) i panel diskusija, studentima otvori vrata buduće karijere i pripremi ih za nepredvidivo poslovno okruženje.

Spreman za dan(e)

Prvog dana projekta, 17. marta, studenti će kroz, sada već dobro poznati deo projekta, Spreman za dan(e) moći da nauče kako da napišu CV i motivaciono pismo koji će se istaći među konkurentskim. Ovaj uvodni deo projekta će omogućiti učesnicima da kroz interaktivne radionice steknu samopouzdanje i potrebne veštine kako bi se istakli u moru kandidata, ali i pripremili za ostale delove projekta.

Takođe, studenti će na ovom delu projekta imati priliku da čuju korisne savete iz oblasti strateškog konsaltinga i kako da primene koncepte studije slučaja u praksi.

Panel diskusija

Istog dana studenti će imati priliku da prisustvuju i panel diskusiji, putem platforme Impact Hub-a, na temu „Nova pravila igre – prilagodi se“. Život je pun nepredvidivih situacija poput ove koju živimo već godinu dana, ali, kako to utiče na studente? Kako to utiče na proces selekcije za praksu? Da li je sada lakše ili teže doći do prakse? A kako da se studenti tome prilagode i izvuku
najbolje iz situacije? Odgovor na ova i mnoga druga slična pitanja, učesnici će dobiti od naših panelista.

Tvojih 15 minuta

Deo projekta Tvojih 15 minuta će biti održan 25. marta. Intervju za posao većini kandidata prilikom konkurisanja predstavlja veliku prepreku. U okviru ovog dela studenti će imati priliku da prođu kroz sam intervju, ali i dobiju povratne informacije nakon njega, kako bi znali na koji način da poboljšaju utisak kod poslodavca.

Takmičarski deo

Realizacija takmičarskog dela je ostavljena za 25. i 26. mart i biće održana takođe putem platforme Impact Hub-a. Predstavlja eklektičan spoj teorije i prakse, jer će učesnici dobiti realan problem sa kojim se kompanije suočavaju. Koncept takmičarskog dela, kao i do sad, čini rešavanje zadate studije slučaja. Timovi koji budu imali najbolja rešenja, dobiće praksu koja će im pružiti mogućnost da se oprobaju na realnim radnim mestima i da se bolje upoznaju sa poslovnim sistemom kompanije.

Sajam kompanija

Najpoznatiji deo projekta je ostavljen za sam kraj. Sajam kompanija koji će se održati 25. i 26. marta, pruža studentima informacije o svim mogućnostima koje imaju u pogledu praksi u raznolikim kompanijama na našem tržištu. Veliki broj kompanija će biti tu da se, putem platforme Impact Hub-a, predstavi i svoje iskustvo prenese na sve delegate. Između ostalog, studenti će
saznati i kako tačno izgledaju procesi selekcije za praksu, koje su to veštine koje se od njih očekuju i praktično, kako do te prakse doći.

Kako da se prijaviš?

Prijave za Spreman za dan(e) i panel diskusiju su otvorene od 7. do 14. marta, a za Tvojih 15 minuta i takmičarski deo od 13. do 18. marta. Prijave studenata za deo projekta sajam kompanija nisu potrebne. O projektu se možeš dodatno informisati na zvaničnom sajtu ssfon.rs, ali i putem Instagram profila i Facebook stranice.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare