Konkursi Vesti

Deseti međunarodni BUDI u Pančevu: Poziv za mlade

Kulturni centar Pančeva, kao organizator jubilarnog Desetog međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza (10. BUDI), koji se ove godine održava pod sloganom OTKLJUČANO NEBO! poziva sve obrazovne i kulturne institucije, te decu uzrasta do 15 godina, da pošalju svoje radove najkasnije do 20. aprila 2023. godine na Konkurs sa temom OTKLJUČANO NEBO!

BUDI

Bijenale umetničkog dečjeg izraza je međunarodna umetnička manifestacija osnovana 2006. godine, namenjena deci i mladima, koja se svake druge godine održava u Pančevu od 15. maja do 15. juna.

Jedan od osnovnih BUDI ciljeva jeste povezivanje dece različitih kultura sveta, a u tome su pomogle zemlje gosti–domaćini festivala. Do sad su se u ovoj ulozi pojavile Kuba, Mađarska, Japan, Švedska, SAD, Velika Britanija, Danska, Izrael i Italija. Ove države su bile gosti festivala, ali i domaćini koji su učestvovali u kreiranju dela programa. Ove godine gost–domaćin je Nemačka. BUDI započinje svečanom ceremonijom i otvaranjem izložbe nagrađenih radova sa međunarodnog konkursa u Galeriji savremene umetnosti.

BUDI podržavaju Grad Pančevo, Ministarstvo kulture Republike Srbije, ambasade i inostrani kulturni centri u Srbiji, kao i mnogobrojni drugi partneri iz zemlje i inostranstva. Generalni sponzor 10. BUDI-ja je kompanija BROSE.

BUDI
Foto: Promo/BUDI

Nagrada

Glavna nagrada konkursa je Munjeviti Krinfolion, Gran-pri festivala koji autoru/ki najboljeg rada omogućuje put u Diznilend sa pratiocem.  Takmičenje se održava u kategorijama: Budi PRINT, Budi ORIGINAL, Budi SELFIE Budi SLIKAR, Budi BAJKA, Budi DŽUBOKS, Budi MODA i Budi FILM.

O kvalitetu radova odlučivaće stručni žiri, a najbolji radovi biće uvršteni u zvaničnu selekciju 10. Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza i prezentovani na sajtu Kulturnog centra, kao i u okviru zvaničnog programa 10. BUDI.

Više informacija o kategorijama i propozicijama konkursa možeš da pronađeš na sajtu Kulturnog centra Pančeva, klikom OVDE.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare