Modern art

Hexatorm: Jutjub kanal koji moraš pogledati

"Svidelo mi se to što je Hexatorm kanal i platforma, na kojoj mi mladi mozemo da izrazimo sebe putem video klipova", kaže Milena.

Zamisli – šest tinejdžera koji se pre toga nisu poznavali otvore jutjub kanal i za kratko vreme postanu najbolji prijatelji? Iako su na početku svoje YouTube karijere, oni su baš to. Hexatorm je projekat Radio-Televizije Crne Gore (RTCG), nastao u saradnji sa Dojče Vele Akademijom (DW) iz Nemačke i crnogorskom kompanijom za digitalne medije Alicorn.

Ko čini Hexatorm?

Anika Vilotić je svestrana gimnazijalka iz Podgorice. Voli jezike, bavi se gimnastikom, izazov su joj adrenalinski sportovi. Balša Lazović je budući arhitekta. Strastveni je gejmer, na Youtube-u najviše voli da gleda skečeve.

Milena Kontić je ljubiteljka tehnologije, filmova i fudbala. Sara Božović je uvek u društvu svog psa i fotoaparata, kroz čiji objektiv posmatra svet oko sebe. Irena Marković širi radost i osvaja osmehom. Hexatorm je, kako kaže Filip Ćuković, usputna stanica na putu do njegove holivudske karijere glumca.

Deo tima Hexatorm; foto: privatna arhiva

Kako ne žive u istim gradovima, videe snimaju odvojeno. A kada požele da snime zajednički video to je uglavnom na raspustu, i na zajednickim putovanjima.

Njihov kanal je raznovrsnog sadržaja od skečeva, challenga, vlogova, do nekih poučnih videa. Trude se da im videi budu kreativni i drugačji. A kako kažu i da svaki ima svoju zabavnu, korisnu i poučnu stranu.

Zašto baš Hexatorm?

Kako nam Anika kaže o imenu kanala su većali jako jako dugo. Prvobitna ideja joj je bila Hexagon, koja iako se svima svidela, nije bila to to. A onda spojivši njenu ideju, i Filipovu ideju Storm dobili su Hexatorm.

Svidelo mi se to što je Hexatorm kanal i platforma, na kojoj mi mladi mozemo da izrazimo sebe putem video klipova, kaže Milena.

Irena se uvek zanimala za YouTube, ali nikada ni je skupila hrabrost da ga sama otvori. Međutim kada je videla konkurs, odlučila je da preseče i da se prijavi. Sada nam kaže da se tokom radionica najviše opustila i da sada uopšte nema problem sa nesigurnošću. Međutim, svako se i dalje susreće sa nekim problemom, samo što to rešavaju zajedničkim snagama.

U punom sastavu; foto: privatna arhiva

Mislim da se sa sigurnošću može reći da je najgore ponavljanje tokom snimanja, kako bi video bio savršen. Ali kada nismo umorni, ni to nije problem, kaže Filip.

Ovi mladi jutjuberi nastaviće da kreiraju svoje priče, na teme koje njih zanimaju. Trudiće se da unesu svežinu na jutjub sceni i da svojoj publici omoguće kvalitetan sadržaj.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare