TOP

Iz „kornera“ mladih

Kao što svi verujemo već znate, počelo je svetskoprvenstvo u fudbalu, a mi smo se pitali šta mladeNišlije misle o tome. Fudbaska groznica napada sve, pa verujem da čak iako ne pratite fudbal i niste ljubitelj istog, treba da pogledate bar jednu utakmicu. Svetsko prvenstvo je glavnatema u medijima, a na svim reklamama možemo videti neki motiv prvenstva i svi oko nas samo o tome pričaju. Ovakva je situacija u većini država, a da li i kod nas vlada ista takva euforija i kako devojke gledaju na sve ovo, pitali smo niške tinejdžere.

Novak, 19, @novak_86

Da, u toku sam dešavanja na svetskom prvenstvu, favorit mi je Francuska. Utakmice najčešće pratim u kafiću „Strabbelo“, u kraju, sa drugarima. Veliki broj utakmica sam ispratio baš u tom kafiću. Mi smo optimistični za utakmicu protiv Brazila, mi smo narod koji veruje i pravi čuda, očekujem pobedu.

Novak; foto: Veljko Stošić

 

Tijana, 17, @f.tijanaa

Nisam baš zagrejana za svetsko prvenstvo, ali sam ispratila par utakmica. Gledala sam utakmice Srbije, i nadam se pozitivnom rezultatu protiv Brazila. Kad je u pitanju euforija, ona je uvek na viskom nivou kad je reč o fudbalu, mislim da nije preterana.

Tijana; foto: Veljko Stošić

Jana, 17, @malla_janni

Pratilla sam do sad skoro sve utakmice i  imam svoje srećno mesto gde sedim. „Svetsko“ sam počela da pratim najviše zbog brata, ali i pored njega ja volim sport i rado gledam sportske događaje. Prvi favorit mi je Srbija, ali kako stvari stoje, nažalost,  po mom mišljenju nemamo baš velike šanse. Pored Srbije, omiljenje ekipe su mi Francuska i Engleska. 

Jana; foto: Veljko Stošić

Mi samo možemo da držimo palčeve našim fudbalerima i da se nadamo da će se očekivanja nacije ostvariti.

Učenik sam 3. godine gimnazije "Stevan Sremac", matematički smer. Volim druženje, sport i umetnost. Veliki sam borac za pravdu. Moj životni moto je -Budi prvi! Ivo Andrić - mi i ne znamo kolike snage i kakve sve mogućnosti krije u sebi svako živo stvorenje. I ne slutimo šta sve umemo. Budemo i prođemo, a ne saznamo šta smo sve mogli biti i učiniti.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments