Sport

Jovan Ristić: Poziv iz Dinamika znači igrački napredak i korak dalje

Jovan Ristić, kadet Košarkaškog kluba Dinamik Vip Pay, sa 14 godina započeo je igračku karijeru i otkriva kako je za kratko vreme zadobio poverenje Dorćolaca. 

Jovan  Ristić, sedamnaestogodišnji košarkaš iz Beograda, igračku karijeru započeo je tek nekoliko godina ranije. Ristić je sa 14 godina uopšte ušao u svet košarke. Neposredno posle završenog osmog razreda Osnovne škole, upustio se u košarkaške vode kojima trenutno i više nego dobro vlada. Svedoci smo da sve više i više dece karijeru započinje sa samo pet ili šest godina života. To je sve češća pojava, jer da biste bili dobar igrač, neophodno je da imate što više igračkog iskustva. Kao neko ko je nešto kasnije započeo košarkašku karijeru, Ristić je pokazao da nije „zakasnio“ i uverio je i trenere i saigrače da je veoma talentovan. Prvi klub koji je dočekao mladog Jovana, bio je KK Žarkovo. 

Košarku sam krenuo da treniram u 8. razredu, ali kao dečak sam igrao fudbal i na podsticaj roditelja sam prešao na košarku,priseća se Ristić.

Visok 195cm, Jovan se visinski razlikovao od vršnjaka sa fudbala i to je bio presudan razlog u Ristićevom odabiru košarke. U KK Žarkovo je proveo samo dve igračke sezone i ostavio je dobar utisak i u samom klubu i na trenere.  

U Žarkovu sam proveo dve sezone, veoma igrački značajne, jer da nisam proveo, nikada me treneri iz Dinamika ne bi primetili, rekao je Ristić.

PRELAZAK U DINAMIK

Trenutak kada je KK Dinamik Vip Pay zapazio mladog Ristića, bio je kada je on za KK Žarkovo igrao kvalifikacije za Jedinstvenu ligu protiv kluba sa Dorćola. Jovan se na tim kvalifikacijama pokazao i više nego dobro, tako da ga je neposredno posle utakmice, trener Saša Nikitović pozvao da pojača redove Dinamika 

Bio sam veoma srećan kada sam dobio poziv iz Dinamika jer sam znao da to znači korak dalje u igračkoj karijeri,kaže Ristić.

Sa svega 15 godina, i samo dve godine igračke karijere, Ristić je uspeo da se nametne i postane jedan od startnih pet igrača na skoro svakoj utakmici u dresu kadeta Dinamika 

Smatrao sam da je odlična prilika da prihvatim poziv i zaigram u Dinamiku i da ne bih smeo da je propustim, kaže Jovan.

Nažalost, prošle sezone, koronavirus je zaustavio sva sportska dešavanja, pa tako i kadetsku ligu koju su igrali Ristić i njegovi saigrači. Međutim, ove sezone, Dinamik ima priliku da ostvari što bolji plasman u ligi i Ristić se nada da će on doprineti u ostvarivanju te zamisli.  

Prošle godine se sezona zaustavila, pa nismo osvojili ništa, ali sada za ovu sezonu imamo cilj da osvojimo medalju u kadetskoj ligi, kaže Ristić.

SAIGRAČI I KONKURENCIJA

Znajući da na poziciji koju Jovan Ristić igra, odnosno na poziciji beka  –  popularne dvojke, u Dinamiku ima veoma jaku konkurenciju. Naravno, govorimo o konkurenciji koja podstiče igrače da budu što bolji i što kreativniji pri napadima. Takva konkurencija, pomogla je Ristiću da očvrsne i stekne samopouzdanje pri svakom šutu. 

Što se tiče konkurencije, ona uvek postoji, ali sa ciljem napretka i bolje igre, rekao je Jovan.

Znajući da u KK Dinamik Vip Pay postoje igrači čak i iz drugih zemalja iz regiona, konkretno iz Crne Gore i Slovenijebez obzira na to, oni su Ristića veoma lepo prihvatili i dočekali ga tako da je veoma brzo postao „svoj na svome“. 

Istakao bih da su me saigrači veoma lepo dočekali i prihvatili, što je veoma važno, kada trenirate bilo koji timski sport, kaže Ristić.

Kao glavni razlog Ristićevog dolaska u KK Dinamik Vip Pay, jesu glasine koje kruže o klubu sa Dorćola. Odnosno, u Dinamiku,  igra mladih košarkaša se usavršava i dovodi čak do seniorskog nivoa. Košarkaši su pripremljeni za ozbiljnu i grubu seniorsku košarku koja se „igra glavom“ , već sa 17 godina. Treneri zajedno sa asistentima, igrače pripremaju i uče bržoj igri i prodoru. Ristić se nada da će uskoro zadobiti poverenje novog trenera kadeta i juniora KK Dinamik Vip Pay, DušanaPetrovićaI ako bude nastavio da radi i da se trudi, možda čak i seniora.  

Nadam se da ću uskoro zadobiti poverenje novog trenera i uspeti da se nametnem i napredujem što više, a verujem da će mi Dinamik to obezbediti, podvlači Ristić.

Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trackback

cialis 20 mg best price https://canadianpharmaceuticalsonline.home.blog/

With thanks! Numerous content!