Kako da

Kako da naučiš sve što ti je potrebno da besplatno proputuješ svet?

Prvi kurs Autodidact kluba realizovaće se od  12. januara do 23. marta. Radionice će se održavati subotom u Unbox habu.

Putovanje nikada nije stvar novca, već hrabrosti. –Paulo Koeljo, Alef


Ona nas inspirišu  i najbolje uče. Ponekad iako sebi možemo isfinansirati putovanje, usled prevelikih obaveza ne stignemo da negde zapravo i odemo. Dok sa druge strane, većina ljudi ne putuje iz finansijskih razloga.

Projekti mobilnosti savršeno rešavaju ovaj problem. Za najpoznatiji od njih, Erasmusplus, sigurno si čuo/la. Članovi organizacije  „Nauči me“ rešili su da naprave klub putnika koji bi okupljao ljude vedrog i avanturističkog duha koji vole da putuju i usavršavaju se.

Danas, sa programima koje nudi Evropska Unija, putovanja mogu biti u većoj meri besplatna. Omladinske razmene i trening kursevi ti pored edukacije, pružaju i sjajnu zabavu i nova prijateljstva. Zamislite  samo  Špance, Italijane i Srbe na jednom mestu, to je #fiestafiesta cele noći.

Već  u srednjoj školi treba da naučiš kako se piše CV, motivaciono pismo  i prijava za konkurs. Cilj ovog kursa je da se polaznici osnaže da nakon njegovog završetka sami traže programe za sebe i postanu deo Erasmus zajednice. Cilj je da upoznaš ambiciozne i mlade ljude koji su spremni da dele. Cilj je da ti deliš.

Osnivačice kluba; foto: Milena Petrović

Prvi kurs ovog kluba realizovaće se od  12. januara do 23. marta. Radionice će se održavati subotom u Unbox habu. Sve što te je zanimalo u vezi razmena, sada te čeka na jednom mestu. Stečeno znanje ćeš sigurno moći da primeniš u svakodnevnom životu. Uđi u Novu godinu spremniji za nove izazove! Upoznaj i proputuj ceo svet! Autodidact club čeka tvoju prijavu! Požuri jer se konkurs zatvara 6. januara u ponoć.

Autodidact club, uokviru Unbox haba, nastao je iz želje da aktivira zajednicu , prvensveno srednjoškolce  da više putuju i  koriste  programe koji su namenjeni samo njima. Osnivači ovog kluba, shvatili su da je neinformisanost i nespremnost  mladih najveći problem zbog čega  se oni ne prijavljuju za inostrane projekte. Ponekad se plaše da izadju iz zone komfora, jer retki su oni koji će bez detaljnog plana puta i programa koji će se obradjivati, spakovati svoje kofere i otići. Predrasude , skeptičnost  i briga roditelja prisutni su takodje u velikoj meri. Ali devojke iz Unbox haba poručuju da se sve to pobedjuje znanjem i unapred stečenim veštinama koje su potrebne za odlazak na razmenu. Od toga kako da razgovaraš sa roditeljima do time managementa.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare