Društvo

Kako izgleda akcija doniranja knjiga Foruma mladih

Posetili smo kancelariju Evropskog pokreta Srbije kako bi ispratili donacije za decu i mlade u organizaciji Foruma mladih.

I ove subote, kao i svake u novembru, Forum mladih organizovao je akciju prikupljanja knjiga za mlade i decu koji žive u uslovima opšteg siromaštva.

Izjednačeni uslovi u obrazovanju

Ovo je prva akcija ovog tipa koju tim organizuje. Do sada je prikupljeno preko stotinu različitih knjiga – beletrističkih romana, lektira, starijih izdanja poznatih dela.

Došli smo na ideju da prikupimo knjige koje ćemo donirati deci i mladima koji su u riziku od socijalne isključenosti. Nas osamnaestoro mladih u ovom timu ne želimo samilosni pristup prema njima. Želimo da doprinesemo izjednačavanju uslova u obrazovanju, podelila je s nama Marija Babić, predsednica Foruma mladih.

Nedelja Evropskog pokreta

Uručivanje donacija institucijama s kojima tim sarađuje biće predstavljeno kao događaj Nedelje Evropskog pokreta i Evropskih integracija.

Važno mi je da se zahvalim donatorima koji podržavaju Nedelju Evropskog pokreta. Knjige ćemo dalje donirati Centru za integraciju mladih i Svratištu za decu i mlade Novi sad, kaže Marija Babić, predsednica Foruma mladih.

Za kraj Marija nam je rekla da veruje da će ponoviti ovakve akcije u budućnosti sa više institucija koje će biti u mogućnosti da prime donacije.

Ceo video naše posete akciji doniranja možete pogledati ovde:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare