Lifestyle

Koji tip učenja ti najviše odgovara?

Da li će ti pomoći da slušaš lekciju, sve zapisuješ ili ti je potrebno više pauza tokom učenja?

Kraj polugođa se bliži, a ti još uvek ne uspevaš da popraviš ocene? Profesori gunđaju, roditelji se ljute, tebi postaje sve teže i teže? Pogledajmo koji tip učenja tebi najviše odgovara i olakšaj sebi sate i sate učenja. Da li će ti pomoći da slušaš lekciju, sve zapisuješ ili ti je potrebno više pauza tokom učenja? Pogledaj i pronađi se!

VIZUELNI

Često razmišljaju u slikama. Preferiraju samostalno učenje, ali ih ne ometa buka. Često zapisuju bitne informacije i koriste boje za naglašavanje istih. Za učenje pojmova pomažu im kartice različitih boja. Ovde možete pogledati šta raditi kada ste umorni, a imate pune ruke posla. Čak ćete dobiti besplatan planer učenja.

foto: pixabay/YeriLee/CC

 

AUDITIVNI

Najbolje pamte slušanjempredavanja, učestvovanjem u diskusijama i razmenom ideja. Dobro se snalaze u radu u grupi ili paru. Pomaže im čitanje naglas i slušanje snimljenog materijala.

foto: pixabay/sik-life/CC

 

KINESTETIČKI

Često su u pokretu i pažnju im ometa potreba za aktivnošću i istraživanjima. Najbolje uče kroz pokret, dodir ili konkretnu radnju. Potrebne su im češće i kraće pauze, a pomažu im beleške, slike i dijagrami.

foto: pixabay/StartupStockPhotos/CC

Ukoliko se ne pronalaziš u potpunosti, u redu je, ne očajavaj. Ne moraš biti određeni tip, bitno je da probaš i vidiš šta ti od ovoga pomaže.

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare