Vesti

Kome će biti dodeljena peta nacionalna frekvencija?

Četiri televizije koje su konkurisale za petu nacionalnu frekvenciju u ponedeljak su prikazale pismene prikaze svog programa Savetu REM-a.

Savet Regulatornog tela za elektronske medije razgovarao je sa predstavnicima televizija BK, Kopernikus, Nova S i Kurir, koje su konkurisale za petu nacionalnu frekvenciju. Teme javnih razgovora bile su su kvalitet i raznovrsnost medijskog sadržaja, produkcijski kapaciteti, finansijska samoodrživost i mogući monopol na medijskom tržištu.

Vizija TV BK odnosi se na mlade ljude

Programski cilj televizije BK je istinito i pravovremeno informisanje, a fokus društveno-odgovorne teme i multinacionalni sadržaj.

Cilj nam je prvo mesto na tržištu u elektronskim medijima. Misija i vizija je oslanjanje na mlade ljude kao kadar, kažu iz BK, prenosi UNS.

Povezanost televizije Kopernikus sa TV Prva i B92

REM je ukazao na moguću povezanosti ovih televizija jer su njihovi vlasnici u srodstvu. Predstavnici Kopernikusa dostavili su registarske spise koji pokazuju da ne postoji nikakva međuzavisnost i time negirali povezanost medijskih kuća.

Kao svoju prednost istakli su centralu smeštenu u Nišu, zbog koje će priče iz raznih delova zemlje biti predstavljene.

Medijski pluralizam Nove S

Predstavnici Nove S naveli su da će se usaglašavati sa svim zakonskim normama koje budu na snazi kada je reč o rodno senzitivnom jeziku.

Ono što pisani prikaz Nove S razlikuje od prethodnog je prošireni zabavni program.

Kada govorimo o pluralizmu, čini nam se da se u prvi plan stavlja politički pluralizam. U svom elaboratu nudimo pluralizam usmeren ka različitim kulturnim potrebama, etničkim i nacionalnim identitetima, svemu što čini bogatstvo jednog društva, kažu iz Nove S, prenosi UNS.

Na pitanje o biznis planu odgovorili su da će im prihodi od reklama biti dovoljni za finansijsku samoodrživost, ukoliko dobiju dozvolu za nacionalnu pokrivenost.

Tužba Kurira protiv REM-a

Tim Kurira je istakao svoje inicijative u okviru medijskih udruženja kao i saradnju sa Srpskom pravoslavnom crkvom koja će omogućiti verski sadržaj.

Kako kažu, tužili su REM jer nisi dobili odgovor na postavljeno pitanje koje se tiče N1 i Nove S i njihove prijave na konkurs uprkos tome što su registrovani u Luksemburgu.

Takođe, pokrenuli su tužbu protiv člana REM-a koji je izjavio da je vlasnik njihove televizije opsovao, dok oni tvrde da to nije istina.

Proces konkursa

Kako kažu iz UNS-a, ovog puta neće biti obilaženja medijskih kuća, a predstavljanje televizija je u celosti snimljeno.

Podsećamo, Savet REM-a je četiri nacionalne frekvencije dodelio televizijama Pink, Prva, B92, Happy.

Dodela pete nacionalne frekvencije očekuje se oko Nove godine.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare