Konkursi

Konkurs za osmu Školu digitalnog novinarstva

Fondacija Slavko Ćuruvija raspisala je konkurs za osmu Školu digitalnog novinarstva za mlade novinare i novinarke, a poziv će biti otvoren do 12. februara u ponoć.

Za Školu digitalnog novinarstva mogu se prijaviti zaposleni i nezaposleni novinari, kao i studenti novinarstva od 20 do 35 godina. Prilikom selekcije, prednost će imati novinari lokalnih medija. 

Polaznici će tokom škole imati prilike da se upoznaju sa najnovijim trendovima u medijima i digitalnom okruženju, ali i da steknu nova znanja i veštine za slobodno i profesionalno bavljenje novinarstvom.

Program će biti fokusiran na četiri modulaistraživačko, analitičko i digitalno  novinarstvo, kao i medijska etika.

Ovogodišnju generaciju polaznika vodiće Pavle Zlatić, vođa tima za digitalne medije u IREX-u, Perica  Gunjić, glavni i odgovorni urednik Cenzolovke, Antonela Riha, novinarka i bivša urednica na radiju B92, NIN-u i RTS-u i Tamara Skrozza, novinarka i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu, zajedno sa mnogim drugim poznatim novinarima.

Najveći deo aktivnosti biće organizovan onlajn u fleksibilnom vremenskom rasporedu, a polaznike očekuju i tri vikend radionice u Beogradu. Troškove edukacije, ishrane, puta i smeštaja polaznika snosiće fondacija Slavko Ćuruvija.

Detaljnije o samoj školi i procesu prijavljivanja zainteresovani mogu pronaći na sajtu Škole digitalnog novinarstva. 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare