Vesti

Kulturno-humanitarni događaj “Art night”

“Art night” jeste prvi otvoreni događaj u okviru 14. Međunarodne studentske nedelje u Beogradu. Održaće se održati u četvrtak, 12. avgusta od 19 časova u Kulturnom centru “Grad”. 

Događaj je sačinjen iz nekoliko segmenata koji će se odvijati paralelno. Humanitarna izložba počinje od 19 časova i sav prihod od prodaje radova će biti usmeren za lečenje Vjere Rajković koji će biti prosleđen Budi human organizaciji. Na prodaju će biti radovi mladih umetnika i studenata umetničkih fakulteta u formatu A3 i A5.

Drugi segment je okrugli sto na kome će se voditi diskusija o različitim pitanjima koja se tiču položaja umetnosti i umetnika danas. Govornici su Slavimir Futro (@slavimir_futro), profesor na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, Anđela Janković (@rawdraws) i Danilo i Sheron (@daniloandsheron) fotografi čiji su u časopisima kao što su Elle, British Vogue, Conde Nast Brides i drugi. Moderator ove umetničke diskusije je DACIDA (@wearedacida).

Posetioci će imati priliku da iz prve ruke saznaju kako izgleda proces oslikavanja murala, ispisivanja kaligrafije, a moći će i sami da oslikaju CONVERSE patike gde će pobednik kao nagradu dobiti svoj par patika. Završni događaj je modna revija i muzički program.

Ceo koncept događaja je zamišljen da promoviše mlade i neafirmisane umetnike, kreatore, dizajnere zato dođite da podržimo ove mlade ljude, a stavljamo akcenat i na humanitarni karakter koji nosi izložba. 

Kulturno-humanitarni događaj Art night održava se u sklopu Međunarodne studentske nedelje u Beogradu (ISWiB) koja se održava između 6. i 13. avgusta, a ovogodišnji slogan je #CenimSebe (#IAppreciateMe) i ima za cilj destigmatizaciju teme mentalnog zdravlja kod mladih, što predstavlja krovnu temu organizacije Svetski omladinski talas koja realizuje ovaj projekat. 

Svetski omladinski talas je omladinsko nevladino udruženje koje promoviše razvoj mladih kroz umrežavanje na lokalnom i globalnom nivou i pružajući doprinos zajednici.

Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trackback

[…] istaknuti događaj biće Art Night (Umetničko veče), prvi otvoreni događaj na festivalu, rezervisan za promociju umetnosti, […]