Vesti

Kulturno-humanitarni događaj “Umetničko veče” – Art Night uspešno realizovan

U sklopu Međunarodne studentske nedelje u Beogradu (poznatije kao ISWiB) se u četvrtak, 12. avgusta, u Kulturnom centru GRAD, održalo “Umetničko veče” (Art Night).

Događaj je bio sačinjen iz nekoliko segmenata koji su se odvijali paralelno. Humanitarna izložba, na kojoj su izlagali mladi, talentovani, neafirmisani umetnici je obeližala veče, a sav prihod od prodaje radova (82. 000 dinara) će biti prosleđen Budi human organizaciji za lečenje Vjere Rajković.

Veče je počelo okruglim stolom na kome se vodila diskusija o položaju umetnosti i umetnika danas. Govornici su bili: Slavimir Futro, profesor na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, Anđela Janković i Danilo i Sharon fotografi čiji su se fotografije osvanule u časopisima kao što su Elle, British Vogue, Conde Nast Brides i drugi. Moderator ove umetničke diskusije je bila organizacija DACIDA.

Pored izložbe radova, organizovana je i modna revija na kojoj su izlagali naši mladi kreatori Maša Stojiljković, Jana Živković, David Lulić, nakon koje je usledio umetničko modni performans Marije Kozomore.

Foto: ISWiB

Posetioci su imali priliku da iz uživo prate proces oslikavanja murala, ispisivanja kaligrafije,a mogli su i da oslikaju CONVERSE patike. 

Ceo koncept događaja je zamišljen da promovisanjem mladih i neafirmisanih umetnika, kreatora, dizajnera, stavi i akcenat na humanitarni karakter koji nosi sama izložba. 

Foto: ISWiB

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu je najveći projekat Svetskog omladinskog talasa, i već 14. godinu zaredom okuplja mlade ljude širom sveta. Ovo je najveći studentski festival u jugoistočnoj Evropi, koji tokom 7 dana okuplja učesnike iz 32 države i obuhvata edukativni, zabavni i kulturni sadržaj. 

Svetski omladinski talas je omladinsko nevladino udruženje koje promoviše razvoj mladih kroz umrežavanje na lokalnom i globalnom nivou i pružajući doprinos zajednici.

Zvanični slogan ovogodišnjeg festivala je #CenimSebe (#IAppreciateMe).

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare