TOP

"Iz godine u godinu raste evroskepticizam kod mladih u Srbiji, a jedini razlog za to vidim što ceo taj proces traje beskonačno dugo."

Anđela smatra da je informisanost sredstvo kojim se dolazi do promena u društvu. Ona kaže da ostaje u Srbiji jer je naučena da probleme rešava, a ne da od njih beži. Želi da svojim znanjem promeni okolnosti i ukaže na to kakva bi Srbija mogla da bude.

Zašto je procenat mladih u Srbiji koji konzumiraju alkohol je iz godine u godinu sve veći pitali smo Jovanu Mitrović, magistra psihologije.

Udruženje Radne akcije Delijski Vis Niš postoji više od dve godine. Čine ga mladi ljudi koji žele da ulepšaju svoj grad i učine ga boljim mestom. O organizaciji, projektima i planovima za budućnost pričali smo sa Petrom Đorđevićem i Milanom Spasićem.

Život neprihvaćenog dečaka postaje sve zanimljiviji. Susreće se sa raznim ljudima i opasnostima. Hoće li ih savladati?

"Odlučile smo da nećemo naš projekat bazirati na Covidu-19. Uvidele smo da u našem gradu drugi problem, a to je nedovoljna informisanost mladih o polno prenosivim bolestima."

Institut za digitalne komunikacije otvorio je konkurs za stipendiju Boris Trivan, namenjenu mladima koji su nedavno diplomirali ili su na završnoj godini fakulteta, a žele da unaprede svoja znanja i veruju u koncept celoživotnog učenja.

"Odlučile smo da naš grad obojimo bojama, ali i porukama, pozitivnom energijom i dobrim vajbom."

Bez obzira na aktuelnu situaciju sa koronavirusom, četvrti po redu Brave New Media Forum ćeš moći da pratiš i ove godine, ali u drugačijem izdanju - iz svog doma.

Veoma česta pojava je da u nekim knjigama uopšte nema likova devojčica, poput knjiga o dečačkim družinama. Čak i ako su prisutne, one su uglavnom skrajnute i nemaju uticaj na razvoj radnje.

Aktivistkinje Centra za devojke iz Niša su u utorak, 3. novembra, organizovale uličnu akciju pod nazivom "Pravo na legalan abortus". One su ovom akcijom dale podršku ženama iz Poljske koje su već nedelju dana protestuju protiv zakona o abortusu.

Živimo u vremenu kada internet i društvene mreže čine sastavni deo života. Pružaju nam bezbroj mogućnosti, načina izražavanja i promocije. Postavlja se pitanje - u kojoj meri mogu da ih iskoriste mladi i talentovani ljudi? Dve talentovane devojke, Stefana Stojković i Marija Stojnić, podelile su sa nama svoje priče.