Modern art

Leto još nije gotovo – OUT okupio mlade iz Niša na otvorenom

Mladi umetnici iz nevladine organizacije OUT 28. avgusta ponovo su okupili mlade iz Niša i napravili fenomenalnu atmosferu uz muziku i izložbu svojih umetničkih radova.

Nevladina organizacija OUT (Omladinsko umetnički tim) ima za cilj da afirmiše mlade umetnike i vrati mladalačku kulturu u mainstream celog grada.

Ove mlade nade našeg grada su tokom jučerašnjeg dana organizovale svirku i izložbu svojih radova u Planinarskom domu u Niškoj tvrđavi pod nazivom OUTSIDE. Neverovatan uspeh njihovog prošlog događaja je zapravo i bilo nadahnuće da ponovo okupe mlade ljude i osete tu čarobnu energiju.

Razgovarali smo sa Ognjenom Ranđelovićem, jednim od glavih i odgovornih organizatora ovog događaja. On je sa nama podelio svoje iskustvo i dočarao šta stoji iza kulisa ovakvih događaja namenjenih mladima.

Izloženi radovi su radovi samih umetnika iz OUT-a, svi su oni brilijantno kreativni i nismo morali tako mnogo da biramo koje ćemo da izložimo zato što su od prvog do poslednjeg stvarno bili neverovatni, rekao je Ognjen.

Njihov prethodni događaj imao je za cilj da prikupi humanitarnu pomoć za našu sugrađanku Marinu koja boluje od leukemije. Ovog puta, donacije idu ka osnaživanju same organizacije. Ognjen je sa nama podelio da imaju velike ideje za budućnost i kako bi do njih došli i njima samima je potebna pomoć. Ovim novcem svojim članovima će obezbediti bolje uslove za rad u budućnosti.

Utisci publike i organizatora

Sama zamisao događaja mi se jako dopada. Drago mi je što u Nišu postoji organizacija koju vode mladi i koja im omogućava da iskažu svoju kreativnost kroz muziku i umetnost. Bendovi su napravili super atmosferu i mislim da su odradili super posao, rekao je jedan od posetioca ovog događaja.

Kada smo pitali Ognjena za utisak, on je istakao da je jako zadovoljan. Nije očekivao da energija bude tako fenomenalna. Okupio je mlade iz ovog grada koji su napravili nešto daleko bolje od onoga što je on mogao da očekuje. Kako Ognjen kaže, ova nefiltrirana, haotična, energija puna života i puna trenutaka čini ga jako ponosnim.

Organizacija OUT je na svom početku, imaju dosta toga u planu i pripremaju mnogo lepih trenutaka koji će mladima obeležiti dane u sitnim godinama. Za sada su nam otkrili da će sigurno završiti trilogiju svirka+izložba, a ostalo će ostati tajna i čekati svoj trenutak da se podeli s javnošću.

Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trackback

[…] organizacija OUT (Omladinsko umetnički tim) koja je pre nepuna dva meseca organizovala svoju drugu svirku+izložbu u Planinarskom domu u Nišu, sada je po poslednji put ponovila događaj ovakve vrste pod nazivom OUT OF TIME. Sama […]