Konkursi

Literarni konkurs o mentalnom zdravlju mladih: Kad duša zaboli…

U toku je nagradni literarni konkurs Udruženja Svet reči iz Velike Plane Kad duša zaboli… namenjen autorima do 30 godina starosti. Raspisan je u znak Svetskog dana mentalnog zdravlja, u okviru projekta Imaš problem? Tu smo za tebe.

Projekat Sveta reči Imaš problem? Tu smo za tebe sprovodi se uz podršku Ministarstva omladine i sporta, sa ciljem osnaživanja mladih da rade sa svojim vršnjacima na temama koje se tiču mentalnog zdravlja.

Reč je o projektu koji se odnosi na mentalno zdravlje mladih, tako da je i sam konkurs raspisan u oktobru pošto je 10. oktobra Dan mentalnog zdravlja, kaže za Youth Vibes Jelena Zlatkova, predsednica Udruženja Svet reči.

Uslovi konkursa

Na konkursu postoje tri kategorije autora: učenici viših razreda osnovnih škola, srednjoškolci i sve mlade osobe koje imaju do 30 godina.

Ne postoje nikakva ograničenja, ni kada je u pitanju forma, ni broj karaktera, objašnjava Jelena Zlatkova, predsednica Udruženja.

Kad duša zaboli plakat
Foto: Promo/Svet reči

Konkurs traje do 31. oktobra. Autori svoja dela treba da potpišu imenom i prezimenom, da navedu školu koju pohađaju (ukoliko je pohađaju), kontakt telefon i grad iz kog dolaze. Radove treba poslati na mejl: svetreci@gmail.com sa naznakom Za konkurs.

O projektu Imaš problem? Tu smo za tebe!

Cilj projekta Imaš problem? Tu smo za tebe! je izgraditi mrežu timova vršnjaka i vršnjakinja — pomagača iz 7 partnerskih srednjih škola iz Velike Plane, Smederevske Palanke, Požarevca, Kučeva, Despotovca, Kragujevca i Bora, edukovanih, podržanih i osnaženih za rad sa mladima na problemima adolescentske populacije, prvenstveno problemima vezanim za komunikaciju i konflikte, konstruktivne načine nošenja sa osećanjima besa, tuge, straha, seksualnosti i participaciju mladih kroz aktivizam.

Projekat sprovodi Udruženje Svet reči uz podršku Ministarstva omladine i sporta, u periodu od 15. maja do 15. novembra.

Projekat je nastavak dvanaestogodišnjeg rada Udruženja na polju prevencije i zaštite mentalnog zdravlja mladih, objašnjava Jelena Zlatkova, predsednica Udruženja.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare