Sport

Luka Ilić – od Reala iz Niša do Mančester Sitija

"Tačno se sećam kako su me pozvali na telefon i pitali me: 'Klinjo, jel bi došao kod nas u Beograd?'", priseća se Luka.

Luka Ilić je mladi fudbaler iz Niša. Do nedavno je igrao za Crvenu zvezdu, a sada nastupa za NAK Bredu kao pozajmljeni igrač Mančester Sitija.

Sa 7 godina je počeo da se bavi loptom u niškom fudbalskom klubu Real. Najveću ljubav mu je predstavljao fudbal i trenutak kada je on na terenu sa loptom. Imao je običaj da šutira loptu i neke igračke kada je tek prohodao. Na treninzima je bio posvećen, jako uporan i istrajan. Nijednu utakmicu nije želeo da propusti.

Često je igrao protiv Crvene zvezde, pa su treneri i ostali ljudi iz kluba pratili njegovu igru. Sa 16 godina je zaigrao za njih. Kako kaže, nije mu bilo lako da se navikne na samostalni život u Beogradu.

Tačno se sećam kako su me pozvali na telefon i pitali me: ‘Klinjo, jel bi došao kod nas u Beograd?‘, priseća se Luka.

Luka je trenutno na pozajmici u Holandiji u fudbalskom klubu NAK Breda. Tamo su ga prihvatili i bolje nego što je i on sam očekivao s obzirom na to da je najmlađi u ekipi.

Takmičarski duh među braćom

Za svog mlađeg brata Ivana Ilića kaže da zajedno napreduju jer se stalno trude da budu bolji jedan od drugog. Svaki ide za stepenik više iz dana u dan. Ivan trenutno nastupa za Crvenu zvezdu. Priča koja je sigurno obišla celi region je ta da su braća Ilić potpisala ugovor sa engleskim klubom Mančester Siti. Sada samo čekaju da Ivan napuni 18 godina da bi i konačno zaigrali za njih.

Ceo život radiš za taj trenutak. Život ti se odmah promeni od momenta kada imaš takav ugovor, dodaje Luka.

https://www.instagram.com/p/BqK10faggdm/

Nastup u reprezentaciji

Da je Luka iskusan sa reprezentacijom, pokazuje činjenica da on predstavlja Srbiju godinama za redom. Počeo je od U-13 kategorije. Trenutno nastupa za U-21 kategoriju. Gde god da ode, sa ponosom govori da je Srbin.

Prošle sezone je Zvezda bila apsolutni šampion Srbije. Osvojen pehar u kategoriji U-19 i titulu šampiona Srbije odneo je prvi tim Crvene Zvezde. Luka i Ivan su oba pehara mogli da drže svojim rukama. Ponosno kažu da su sa svojim timom osvojili dve titule u jednoj sezoni. Život ide dalje, kao i njegova fudbalska karijera. Iz Zvezdinih omladinaca u njen prvi tim, a zatim i potpisivanje ugovora sa Mančester Sitijem i sve to sa 19 godina.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare