Vesti

Mališani kredom iscrtali pešački prelaz

Kako se problem godinama nije dao rešiti, deca iz obližnjih zgrada su rešila da stvar uzmu u svoje ruke i da se pozabave problemom.

Poznata stara izreka kaže da na mladjima svet ostaje. Svakodnevno čitamo i slušamo o različitim kampanjama, humanitarnim akcijama i humanitarnim turnirima, organizacijama, udruženjima kao i brojnim drugim aktivnostima koje pokreću mladi. Primer toga jesu deca iz Niša koja su tokom ovog leta na kreativan način rešila jedan problem.

U blizini jednog niškog vrtića u Mokranjčevoj ulici do letos nije postojao pešački prelaz. Nepostojanje pešačkog prelaza je otežavalo kretanje i svakodnevnicu najmladjih. Iako to predstavlja  problem niko se nije preterano obazirao na to, a deca su godinama bez pešačkog prelazila jednu od najpoznatijih i najprometnijih niških ulica. Kako se problem godinama nije dao rešiti, deca iz obližnjih zgrada su rešila da stvar uzmu u svoje ruke i da se pozabave problemom. Nedostatak farbe ih nije omeo u nameri koju su imali. Poslužili su se kredom i njome iscrtali pešački  prelaz.

 

pesacki kredom
Pešački prelaz iscrtan kredom u Mokranjčevoj ulici

 

Kredom iscrtan prelaz je bio u funkciji nekoliko dana. Ubrzo nakon što su deca ukazala na problem i neophodnost postojanja prelaza, u Mokranjčevoj ulici osvanuo je i pravi, bojom uradjen pešački prelaz. Za samo nekoliko dana problem je rešen zahvaljujući deci.

 

pešacki

 

Mali gerilci

U Nišu već nekoliko godina postoji i grupa anonimaca koja je poznata pod nazivom Urbana gerila. Oni na kreativan i jedinstven način ukazuju na probleme u gradu. Nakon što ukažu na neki problem, isti se vrlo brzo i reši. Postupak dece iz Mokranjčeve ulice, identičan je njihovom načinu skretanja pažnje na probleme koje treba rešiti, pa su ih zbog toga i prozvali Mali gerilci.

Upravo su i članovi Urbane gerile prvi podeli ovu vest i pohvalili mališane. Da li će oni krenuti stopama Urbane gerile i nastaviti da ukazuju na probleme ostaje da saznamo. Svakako, njihov postupak je vredan pažnje i pohvale. Oni su svojim primerom pokazali da se svaki problem može rešiti ako postoji volja, a mnogi stariji bi mogli da se ugledaju na njih.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare