Modern art

Marija Pavlović: Slatki mali fotograf sa širokim osmehom

Marija Pavlović, osamnaestogodišnjakinja iz Beograda, upamćena je na društvenim mrežama kao "slatki mali fotograf". Pohađa Šestu beogradsku gimnaziju i u savremenom načinu života je uspela da formira svoju oazu mira. Ona je fotograf i bavi se muzikom. 

Marija Pavlović, osamnaestogodišnjakinja iz Beograda, upamćena je na društvenim mrežama kao slatki mali fotograf. Pohađa Šestu beogradsku gimnaziju i u savremenom načinu života je uspela da formira svoju oazu mira. Ona je fotograf i bavi se muzikom

Digitalni svet

Nakon završene prve godine u gimnaziji dobila je ideju da napravi profil na instagramu. Ideju za naziv profila je dobila zahvačjujući tada popularnoj seriji Slatke male lažljivice. Smatra da je to jedna od njenih najboljih odluka, u to vreme se isprobavala u ulozi fotografa i zato je formirala njeno digitalno mesto inspiracije i umetnosti. 

Moram priznati da je to u početku bila samo ideja i nešto što sam zaista htela, ali sam odugovlačila sa donošenjem te odluke. Tog 19. jula 2018. godine sam konačno odlučila da svoju zamisao sprovedem u delo i nikada se nisam pokajala zbog toga, kaže Marija za Youth Vibes. 

Rad sa ljudima

Na samom početku je najviše volela da fotografiše pejzaže i sve ono što joj je delovalo zanimljivo. Vremenom se njen stil menjao, pa tako u poslednje dve godine najviše uživa u radu sa ljudima. Obožava da fotografiše portrete i da eksperimentiše sa modelima.

Kako Marija kaže rad sa ljudima joj je omogućio mnogo toga. Komunikacija sa ljudima koji je prate je njena inspiracija da se još više trudi u svemu što radi i bude bolja.

Iako moja instagram zajednica ne broji mnogo ljudi, naša komunikacija i međusobna podrška je nešto što je meni mnogo vrednije od cifre koja broji po nekoliko hiljada pratilaca. Najdivniji je osećaj kad znaš da si nekome izmamio osmeh, inspirisao ga i podstakao ga da uradi nešto dobro, kaže ona.

I ispred objektiva

Prvi profesionalni fotošuting gde je Marija bila model dogodio se u oktobru 2016. godine, a naredni ozbiljniji prošlog leta. Smatra da je njeno samopouzdanje tada došlo do izražaja i da je osećaj sreće i ponosa neizostavan na fotografijama. Jedan od ciljeva za ovu godinu joj je da još više bude ispred objektiva i oproba se u ulozi modela.

Od kako sam se ozbiljnije posvetila fotografisanju drugih ljudi, u potpunosti sam zaboravila kako izgleda kada se zameni uloga i fotograf stane ispred objektiva. Strahinja koji me je fotografisao je to odradio jako dobro, a ja sam se u ulozi modela ispred objektiva zaista osećala sjajno, kaže Marija.

Muzika

Marijina ljubav prema muzici traje skoro 11 godina. Šest godina u muzičkoj školi pamti kao jedan divan period života tokom kojeg je naučila mnogo važnih  lekcija. Navodi da ne može da zamisli život bez nje i da je odnos prema muzici i instrumentu dosta uticao na njeno odrastanje. 

Muzika je moj način življenja i univerzalan način za pokazivanje emocija. Osećaj koji u meni izaziva strujanje žica gitare dok sviram je osećaj koji ne može da se adekvatno opiše rečima. Pored gitare sviram i klavir kada mi se ukaže prilika, ali se gitara i ja ipak duže poznajemo i volimo, rekla je Marija.

Budućnost

Veliki cilj za ovu godinu joj je da od oktobra studira španski jezik jer joj je život u Španiji velika želja. Želi da što više radi na sebi u svakom smislu i da napreduje. Marija kaže da joj podrška bliskih ljudi i pratilaca joj mnogo znači, pa samim tim se trudi da svojim rezultatima motiviše i njih da svakodnevno rade na sebi i da ne odustaju od svojih snova. 

Trudim se da ne razmišljam previše o budućnosti, već da uživam u sadašnjosti i svim trenucima koji mi se događaju. Planovi za budućnost i ciljevi su tu da me motivišu da nikada ne odustanem od istih i da svakodnevno radim na tome da se jednog dana ostvare, navodi ona.

Upravo ju je prethodna godina motivisala da svoje snove ne stavlja na čekanje već da pojuri za njima. Zahvalna je što je u tom periodu ipak imala motivacije da radi ono što voli i bude srećna. Navodi da je imala dve opcije: da dopusti da čitava situacija negativno utiče na nju ili da se posveti sebi. Odabrala je drugu opciju.

Verujte u sebe čak i u onda kada možda nemate podršku okoline. Uvek pratite svoje srce i radite na svojim ciljevima svakodnevno. I za kraj, ne spuštajte svoje standarde i ne pristajte na manje od sebe. Sve u svoje vreme. Ono što je vaše vas čeka, budite sigurni u to. Smejte se, volite sebe i druge, uživajte u svakodnevnim radostima, kažite dragim ljudima da ih volite i ne čekajte idealne trenutke da radite sve ono što vas čini srećnima i što vam ubrzava otkucaje srca, poručuje Marija čitaocima. 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare