Vesti

Memorijalno-humanitarni koncert ,,Jovanovo sunce”

Memorijalno-humanitarni koncert održava se u čast Jovana Veselinovića iz Niša, čije je, da podsetimo, beživotno telo pronađeno na gradilištu u ulici Branka Krsmanovića u Nišu, nakon četvorodnevne potrage.

Koncert pod nazivom Jovanovo sunce biće održan u utorak 17. avgusta u 19 časova u dvorištu Unverziteta u Nišu. Događaj će se održati u organizaciji udruženja Štek House i benda Hazel. 

Memorijalni karakter koncerta

Jovan je bio mlad momak, pun snova i želja, umetnička duša, maturant niške umetničke škole i bubnjar u niškom bendu Hazel, navode članovi tog benda. Zajedno su osvajali brojne nagrade kako u Srbiji tako i u regionu, i našu zemlju predstavljali u najboljem svetlu.

Na koncertu će pored Hazel benda nastupati i drugi niški, ali i jedan beogradski bend. U pitanju su Dexter, Gora, Voodoo i beogradski sastav Lisilo.

Humanitarni deo događaja

Ulaz na koncert je besplatan, a posetioci će imati priliku da ubace novac u kutiju za donacije u zavisnosti od ličnih mogućnosti. Sav prikupljen novac uplaćuje se banci Dobročinstva, za lečenje dvogodišnje Taše Vučković iz Žitorađa kojoj je hitno potrebna operacija tumora zadnje lobanjske jame.

Organizatori, takođe, dodaju da sigurnost mladih treba da bude na prvom mestu. Ovim događajem žele da podignu svest o nestaloj deci i bezbednosti omladine. Zbog toga će se truditi da informišu sve uzraste o važnosti hitnog reagovanja kada se desi slučaj sličan ovome. 

Takođe, naglašavaju važnost  uvođenja Amber Alerta, sistema za brzo sprovođenje određenog skupa informacija o nestaloj osobi kroz više kanala komunikacije (mediji, bilbordi, GPS…)

Suzbijanje slučajeva sličnih Jovanovom je od ogromne, čak alarmantne važnosti za ovo društvo. Jovanovo sunce će biti jedan od koraka ka tome, jedan ali neizmerno značajan. 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare