Lifestyle

Milica Aleksov: Najbolji srpski mikroinfluenser

Mikroinfluenseri igraju bitnu ulogu na društvenoj mreži Instagram. Njihove stavove mnogi svakodnevno čitaju i poruka koju šalju treba biti dobronamerna.

Za poslednjih deset godina koliko postoji, Instagram je izgradio reputaciju najkorišćenije aplikacije. Osim za fotografije, što je bio plan na početku, danas se Instagram koristi i za video snimke, prodaju proizvoda, promociju usluga itd. Mnogi koriste ovu društvenu mrežu radi promocije onoga što zastupaju. Veliki uticaj koji određeni profili imaju se treba pažljivo koristiti. Među mladima se mogu pronaći oni koji ovaj uticaj zloupotrebljavaju, ali i oni koji ga koriste na najbolji način.

Milica Aleksov ima 20 godina i student je psihologije na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. Pre devet meseci, Milica je odlučila da započne neobičan trend na svom Instagram profilu. Umesto da objavljuje stvari o sebi, ona je odlučila da pruži drugima priliku da daju svoje mišljenje. Kroz serijal anketa na Instagramovoj opciji story, njeni pratioci mogu da daju svoje mišljenje o različitim temama. Sa porastom aktivnosti na profilu, Milici je naglo porastao broj pratilaca, što je značilo i veću aktivnost na anketama. Danas, njen profil broji preko devet hiljada pratilaca, čime spada u kategoriju mikroinfluensera.

Najčešća i najzanimljivija tema su uvek muško-ženski odnosi, tj. način na koji momci i devojke vide određene stvari. Ljudima se zaista dopadaju te ankete jer uvek dobijamo neki novi pogled na situaciju, za Youth Vibes je rekla Milica.

Milica Aleksov; Foto: Nina Živančević

Kao glavni razlog za početak rada sa anketama, Milica navodi zabavu i želju da se oproba u nečemu novom. Teme poput ljubomore, raskida i seksa su samo neke koje se često provlače kroz ankete, a za mnoge od njih su reakcije potpuno neočekivane. Premda je većina ispitanika muškog pola, reakcije su podeljene u okviru oba pola. Ono što se ističe kao najčešća neočekivanost je da momci kod devojaka više gledaju inteligenciju nego izgled. Uprkos tome, momcima je završen fakultet kod partnera daleko manje bitan nego devojkama.

Mišljenje o aktuelnim temama

O policijskom času, protestima i političkim aktuelnostima se mnogo pisalo u medijima. Dok je verodostojnost informacija varirala, na ankete je većina ljudi odgovarala iskreno. Među popularnim stavovima se izdvaja nepodržavanje aktuelne vlasti i oštre osude mera koje su se uvodile tokom prvog talasa korona virusa. Takođe, mnogi imaju stav i da su protesti neophodni, ali da su se plašili da izađu iz lične bezbednosti. Kako Milica kaže, politika je popularna tema na profilu jer većina njenih pratilaca pripada kategoriji informisanih mladih i politička scena u Srbiji im nije strana.

Mnogi vole da daju svoje mišljenje jer odgovor ostaje između mene i njih. Sve informacije su poverljive, a samo krajnji rezultat ankete podelim. Smatram da su potpuna sloboda i poverljivost doprineli realnim rezultatima na tim anketama, objasnila je Milica.

Milica Aleksov; Foto: Nina Živančević

Jutjub i IGTV

Pored anketa i diskutovanja tema na Instagramu, Milica voli i da podeli svoje mišljenje. Uprkos tome što je i dalje student psihologije, Milica smatra da svako treba da ima platformu gde bi podelio svoje stavove. Premda su njeni pratioci aktivni i učestvuju u diskusiji sa njom, deo objava koje su vezane za njeno mišljenje orgađuje od ostatka stvari koje objavljuje.

Kako bi lakše iznosila svoje stavove, Milica je napravila Jutjub kanal, na kojem govori o temama koje se provlače kroz objave na Instagramu. Takođe, tu se mogu pronaći i snimci razgovora sa prolaznicima u nekoliko gradova Srbije, kao i mišljenja tih prolaznika o određenim temama. Ubrzo nakon početka snimanja za Jutjub, na Miličinom profilu su se pojavili i prvi IGTV snimci. Na njima će, kako kaže, da prinese svoju poruku široj publici.

Želim da dam svoje mišljenje. Ja sebe ne mogu nazvati stručnjakom, sa obzirom da i dalje studiram. Mislim da svako treba da ima slobodu govora i da na neki način kaže šta misli, rekla je Milica.

 

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Džoni Džok
Džoni Džok
3 godine pre

Jako dobra i zanimljiva osoba!