Intervju Modern art

Milica Stefanović – Mlada glumica i pesnikinja

Milica je talentovana mlada glumica i pesnikinja koja popularizuje umetnost na društvenim mrežama.

Milica Stefanović ima 17 godina i dolazi iz Borče. Pohađa englesko odeljenje Filološke gimnazije u Beogradu. Glumom se bavi već sedam godina, a svoj umetnički dar ispoljava i na polju poezije koju objavljuje na svojoj Instagram stranici.

Foto/Privatna arhiva

Baš kao i na sceni, meni je u pesmama najvažnije da svojim stilom i umećem prenesem emocije koje su mene u nekom trenutku ponele, kaže Milica za YouthVibes.

 

Milica je svoja dva interesovanja spojila tako što snima izvođenje sopstvenih pesama i na taj način popularizuje ove umetnosti na društvenim mrežama.

Najbolje pesme, kako kaže, još nije podelila sa javnošću jer su isuviše privatne.

Gluma

Ipak, Milici je gluma najvažnija. Njome se bavi od svoje desete godine, a poslednje četiri godine aktivno nastupa u pozorištu.

Oduvek sam imala ljubav prema scenskom nastupu, od malena sam volela da učim pesmice i da ih govorim. Pa čak i u vrtiću sam svoje omiljene bajke, koje sam znala od reči do reči, glumila svojim drugarima, objašnjava Milica.

Foto/Privatna arhiva

Najponosnija je, kaže, na svoju ulogu malog Joce u komadu Trka sa vremenom koja je rađena po tekstu Ace Popovića. Mada, to mesto možda zauzme njena nova uloga u predstavi Paviljoni koja je rađena po tekstu Milene Marković.

Pored glume i poezije, Milica piše i drame i kratke priče, a bavi se i snimanjem filmova. Do sada je snimila nekoliko kratkih filmova, od kojih se posebno ističe dokumentarni film Tajne Vizelja koji je nastao u okviru projekta Slobodna zona junior.

Inspiraciju nalazim u svom svakodnevnom životu, jasno odgovara Milica na pitanje odakle joj inspiracije za svo to stvaralaštvo.

Uzori

Pitali smo Milicu, ko su joj uzori u svetu umetnosti.

Mnoge legende našeg glumišta, s tim rečeno teško ih je nabrojati, ali ako bih morala nekoliko da izaberem, rekla bih: Sonja Savić, Milena Dravić i Nebojša Glogovac. A što se tiče poezije, kao ponosna učenica engleske književnosti, moram reći da mi je jedan od većih uzora Emili Dikinson, pored naravno mnogih naših mladih pesnikinja, govori Milica.

Planovi za budućnost

Milica planira da ove godine upiše studije glume.

Planiram da naredne četiri godine provedem na tim mukotrpnim, ali vrednim i divnim studijama svojih snova, navodi Milica.

Pored toga, planira da nastavi sa pisanjem i snimanjem filmova, kao i sa popularizacijom umetnosti na društvenim mrežama.

Nastupi

Miličine nastupe možeš gledati na kamernoj sceni Studio (Kneginje Zorke 11b), kao i na sceni Amerikana i velikoj sceni Doma omladine u Beogradu. Takođe, Miličin nastup u predstavi Paviljoni možeš gledati već 15. i 16. aprila u Domu omladine, kada je zakazana premijera ovog pozorišnog komada.

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare