Vesti

Mladi putuju u novo resorno ministarstvo?

Nekoliko dana u Skupštini Srbije se raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima, gde je predloženo da se resoru turizma pridruži omladina.

Novoosnovano ministarstvo nosilo bi naziv Ministarstvo turizma i omladine, a poslanici i poslanice opozicije izneli/e su nejasnoće i suprotne stavove ovom predlogu.

Milenko Jovanov, poslanik ispred vladajuće stranke povodom iskaza kolega iz Parlamenta na sednici između ostalog je izjavio sledeće: Kada imate Novi Sad proglašen za prestonicu mladih za 2021. godinu, onda dobijete situaciju da je to za mlade i za turizam, takvi su brojni konkursi i zato mislimo da će to moći da funkcioniše.

Do sada je resorno ministarstvo mladih bilo Ministarstvo omladine i sporta, ali u predlogu  zakona  se navodi da će sport imati svoje samostalno ministarstvo, odnosno Ministarstvo sporta.

Mladi će se najverovatnije pripojiti uz turizam, a pitanje koje se postavlja jeste koja je to konkretna povezanost između ova dva resora i kako bi to moglo da funckioniše na duže staze?

Takođe, u samom predlogu Zakona o ministarstvima navodi se da će, ukoliko bude izglasano, nova Vlada imati 25 ministarstva.

Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trackback

[…] Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih u Republici Srbiji za 2022. godinu koji je izdala Krovna organizacija mladih Srbije pokazuje da je budžet za mlade u okviru budžeta Republike Srbije za 2022. godinu dosegao svega 0,8%. Takođe, broj mladih poslanika u Narodnoj skupštini bio je 14, a ostalih, starijih poslanika, bilo je 236. Ipak, većina mladih (57.8%), prema KOMS-ovom Izveštaju, jeste izašla na izbore u aprilu ove godine. Dakle, većina mladih jeste zainteresovana za učešće u političkom životu, za svoj polis dvadeset prvog veka. Ne zanemarimo da su, i pored svoje zainteresovanosti, mladi nedavno otputovali u novo resorno… Čitaj dalje »