Na raskrsnici

Na raskrsnici: Mesto za sve buduće studente

Youth Vibes je decembra 2020. godine, sproveo istraživanje kako bi dobio relevantne podatke o informisanju i potrebama maturanata, kojima je projekat i namenjen.

Prema rezultatima ankete koju je Youth Vibes sproveo decembra 2020. godine među više od 100 maturanata širom Srbije, 37,2% njih ne zna koji će fakultet upisati. Ovaj procenat možemo pripisati informisanju jer ga najveći procenat njih (64%) ocenjuje kao loše.

I oni koji su već sigurni u svoj odabir ili se još uvek dvoume smatraju da nisu dovoljno informisani. Čak 41,9% maturanata nije upoznato sa načinima rada željenih fakulteta, a 90,7% ispitanika smatra da im je potrebno mesto gde će moći da pronađu više informacija o budućim fakultetima.

Na raskrsnici

Podstaknuti rezultatima ankete i velikom potrebom maturanata, Youth Vibes pokreće rubriku Na raskrsnici, koja će budućim studentima pomoći oko odabira fakulteta i upisa. Pokušaćemo da prelazak iz uloge maturanta u ulogu brucoša učinimo što lakšim i manje stresnim time što ćemo odgovoriti na pitanja koja ih muče: Kako funkcionišu fakulteti?; Koje predmete spremam za prijemni ispit i kako?; Kako mogu da dobijem mesto u domu?; Kako da dobijem studentski kredit ili stipendiju? i još mnogo drugih.

Tekstovi ove rubrike će izlaziti svakog utorka i četvrtka. Ukoliko si maturant, prati nas i šalji nam pitanja na koja je tebi potreban odgovor na naš Instagram profil ili na mejl redakcija@youthvibes.rs.

Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trackback

[…] Sa vama smo diskutovali o uvođenju vojnog roka, pitanjima braka i obrazovanja u Srbiji, kao i odnosima između Srbije i Hrvatske, EU ili Rusije, ali i upisu fakulteta kroz novu rubriku Na raskrsnici. […]