Vesti

Nacionalni naučni skup „Obrazovanje u vreme krize i kako dalje?“

Nacionalni naučni skup "Obrazovanje u vreme krize i kako dalje?" održaće se 7. maja 2022. godine preko Zoom platforme.

Skup organizuje Odeljenje za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, Institut za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta i Pedagoško društvo Srbije.

Cilj skupa je da se analizira funkcionisanje sistema i prakse vaspitanja i obrazovanja u vreme krize i sagleda kroz različite nivoe obrazovanja i perspektive različitih učesnika vaspitno obrazovnog procesa, kako bi se razmotrilo prevazilaženje uočenih teškoća, navode sa katedre za predškolsku pedagogiju.

O čemu će se pričati?

Nacionalni skup ove godine obradiće četiri teme: Vreme krize i prilike za suštinske reforme u obrazovnom sistemu; Kultura obrazovne ustanove i funkcionisanje u vreme krize; Profesionalno usavršavanje praktičara u vreme krize i Uloga i značaj pedagoga u vreme krize.

Verujemo da ćemo kroz izlaganja učesnika i pokretanjem pitanja kroz diskusiju sagledati  obrazovnu praksu kroz potencijale i izazove koje nam otvara „vreme krize“ – kako krize izazvane pandemijom Covid19, tako i sveopšte krize savremenog doba –  krize institucija, krize vrednosti i krize na ličnom planu, kažu organizatori za Youth Vibes.

Ko sve učestvuje?

Skup je osmišljen tako da imamo učesnike sa saopštenjem (izlaganjem) i bez saopštenja. Tako da će skupu prisustvovati svi koji su se prijavili, kažu organizatori.

Uvodna izlaganja održaće prof. dr Edita Slunjski sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu, dr Predrag Krstić sa Instituta za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu i prof. dr Biljana Bodroški Spariosu sa Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Ukoliko si zainteresovan za učešće, obrazac za prijavu možeš naći ovde. Za sve dodatne informacije možeš pisati na mejl drustvo@pedagog.rs.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare