Lifestyle

Nais Memories: Za lepše i vedrije ulice Niša

"Odlučile smo da naš grad obojimo bojama, ali i porukama, pozitivnom energijom i dobrim vajbom."

Tim Nais Memories čine četiri gimnazijalke iz Niša, Ljubica Savić, Mila Karamijalković, Anja Nikolić i Sara Strugarević. One su se prijavile za UpShift 3konkurs, koji za ideju ima da mladima koji imaju želju da reše neki problem u svom okruženju to i omogući uz novčanu podršku. Izabrane su za jedan od osam timova koji će realizovati svoje projekte.

Tim Nais Memories; (s leva na desno) Ljubica, Mila, Anja i Sara

Ideja za projekat

Članice ovog tima su dugi niz godina i izviđači. Kako kažu, dosta putuju, te su videle mnoga zanimljiva mesta i uočile i da je u inostranstvu sredina mnogo posvećenija mladima nego što je to slučaj kod nas. Kako se to godinama unazad ne menja, dobile su želju da postanu mala velika promena u svom gradu.
Odlučile smo da naš grad obojimo bojama, ali i porukama, pozitivnom energijom i dobrim vajbom, ističu devojke za Youth Vibes.

Motivacija na svakom koraku

Vodeći se situacijom kojom smo svi pogođeni ove godine i činjenicom da je sredina, kako kažu, dosta hladna i zatvorena za nove stvari, odlučile su da to promene. Izradile su šablone, uzele sprejeve i po gradu ispisale različite poruke.

Želele smo da sve ono što napišemo i postavimo u gradu, na osobe koje to čitaju, ima pozitivan uticaj, da podršku, ohrabri, usmeri, nasmeje i podstakne da budu malo bolja verzija sebe, kaže Ljubica.

Da bi bilo šta mogle da urade, bilo je potrebno da dobiju dozvolu grada, oko čega su im oni izašli u susret. Ipak, malo ko je bio zainteresovan da sarađuje sa njima iako nisu tražile nikakvu novčanu podršku, verovatno, kako kažu, zato što su u pitanju mlade osobe.
Razumeti mlade ljude ovde očigledno da je jako teško. Ipak, posle nekog vremena pojavili su se ljudi koji su nas podržali i pružili pomoć, kaže Sara.
Podrška onih koja im je bila potrebna za sam početak gotovo da nije ni postojala, ali kako su počele da realizujemo jednu po jednu stvar ljudima se dopalo.
Ljudima se sviđa, srećni su što je neko uradio nešto novo. Mislim da smo uspele da na okolinu prenesemo neki dobar vajb i nekako stvorile neku povezanost mladih sa sredinom kojom se svakodnevno kreću – što nam je i bio plan, kaže Ljubica.
Staza uspeha
Na Bulevaru Svetog Pantelejmona dodale su još nešto kako bi postao još primamljivija destinacija za vožnju biciklom, trčanje i šetnju. Postavile su table koje se pružaju duž biciklističke staze i sa sobom nose motivacione poruke – stazu uspeha.
Sve lokacije u Nišu koje vredi posetiti smestile su na sajt www.naismemories.com i time zaokružile njihovu ideju.

Da li će bahatost građana uništiti i njihove radove?

Svedoci smo da su mnoge u gradu koje su postavljene uništene od strane bahatih građana. One su razmišljale na tu temu i srećne su što se nisu predale tome da postoji neka šansa da nešto što naprave neko uništi.
Da smo se vodile time mislim da grad opet ne bi dobio ništa novo. Vreme je da se malo aktiviramo, oslobodimo, podržimo jedni druge u stvaranju lepog jer onog trenutka kada ta podrška postane deo svakodnevnice verujem da će se ,,bahati građani“ jednostavno povući, ističe Sara.
Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trackback

[…] su gradom počele da se roje lepe i pozitivne misli, ko se krije iza ovoga pročitajte na https://youthvibes.rs/nais-memories-za-lepse-i-vedrije-ulice-nisa/, a ja vam želim da se prepustite ovim porukama i dozvolite im da budu vaša pokretačka […]