Sport

Nikola Radovanović: Bez podrške tima, nikada ne bih bio MVP juniorske lige

Visoki Čačanin, Nikola Radovanović (195cm), igrač Košarkaškog kluba Dinamik sa Dorćola, uz pomoć trenera, ali i individualnog rada, zaslužio je titulu najboljeg igrača juniorske lige.

NikolaRadovanović, jedan od košarkaša Dinamika , čiji je igrački put započeo u Čačku, pokazao se kao jedan od najznačajnijih odbrambenih igrača kluba sa Dorćola. Potvrdu košarkaškog talenta osigurao je “titulom” najboljeg igrača prošlogodišnje juniorske lige. Pre samog dolaska u Beograd, Nikola bi se osvrnuo na košarkaške početke iz Čačka.

Pre Dinamika sam jednim delom života igrao u Borcu, a drugim delom u Mladosti iz Čačka. U Dinamik sam stigao u avgustu i uspeo sam da se dokažem igrački i time zaslužio da budem jedan od lidera juniora, kaže Radovanović.

ŽIVOT U BEOGRADU

Život u Beogradu i treniranje sa novom ekipom i trenerima jesu prve promene koje je Radovanović doživeo dolaskom u KK Dinamik VipPay. Nikola se veoma brzo uklopio u sistem rada trenera juniora SašeNikitovića i StevanaMijovića, toliko da je uz njihovu pomoć, svoju košarkašku odbranu doveo do vrhunca. Iako na poziciji koju Radovanović igra, ima zaista kvalitetnih i talentovanih mladih košarkaša, on je i pored toga uspeo da se nametne i preuzme ulogu lidera ekipe.

Mesto u timu pokušavam da zauzmem dobro odigranom obranom i svakim danom se trudim da radim što više, kaže Radovanović.

MVP JUNIORSKE LIGE

Prošle košarkaške sezone, Nikola Radovanović, bio je proglašen za najboljeg igrača u konkurenciji juniorske lige. Pored rivala iz Partizana i Zvezde, uspeo je da se nametne i da konkurenciji pokaže da je isključivo radom i trudom, ali i uz pomoć saigrača, zaslužio zvanje MVP – a juniorske lige.

Samo proglašenje za MVP – a, bilo mi je stimulans da nastavim sa radom. Osećao sam se kao da sam radom postigao nešto i da sam uspeo da se pojavim na košarkaškoj mapi, kaže Nikola.

Postoji velika razlika između juniorske i seniorke košarke, počevši od minuta koji su dati igračima, do slobode igre. Međutim, iako više nastupa za juniore, Radovanović paralelno trenira i za seniorsku konkurenciju, spremajući se za buduće košarkaške izazove.

Useniorskoj košarci , na koju se još uvek navikavam, “igra se glavom”, ali obranom sam počeo da uzimam i seniorske minute, kaže Radovanović.

U juniorskoj košarci, koju najpre moraju da prođu da bi bili formirani košarkaši, igrači kao što je Nikola su u obavezi da na svakoj utakmici daju maksimum, ukoliko žele više minuta u seniorima. Da taj izazov nije predstavljao prepreku u Nikolinom košarkaškom usavršavanju, govori poverenje koje je Radovanović stekao od strane trenera seniora MiraAlilovića.

Polako sam počeo da se uklapam u sistem rada drugog trenera Mira Alilovića. U juniorima sam navikao da igram nešto bržu košarku, ali vremenom sam usvojio i način igre seniora, kaže Radovanović.

Uz pomoć asistenta GoranaVučkovića i kondicionog trenera MilošaCvetanovića, Radovanović razvija tehniku šuta i usavršava košarkaške veštine. Nikola objašnjava koliko individualni rad posle redovnog treninga zapravo znači igračima.

Svi treneri zaista dobro rade i generalno sistem rada u Dinamiku je namešten tako da svako ima mogućnost za dodatan rad, ukoliko to želi.

IZAZOVI U DINAMIKU

Kao neko ko nije košarkašku karijeru započeo direktno u Beogradu, Nikola je i pored toga uspešno savladao izazove koje mu je KKDinamikVipPay postavio. Prvi u nizu izazova imao je za cilj da pokaže koliko je Radovanović spreman da promeni sistem i način rada sa kojim je došao u Beograd.

U početku mi je bilo teško da se prilagodim na sistem rada u Dinamiku, jer je Dinamik na višem igračkom nivou od prethodnih klubova. Samim tim je veća konkurencija na terenu i to je ono što mi je predstavljalo najteži izazov – konkurencija, priznaje Radovanović.

Kada govorimo o uslovima u KKDinamikVipPay, Nikola za klub sa Dorćola ima samo reči hvale:

Košarkaška sala i teretana su nam uvek dostupne za dodatni rad i ako imam potrebu za dodatnim treningom, treneri su mi uvek izlazili u susret i to je jedan od glavnih razloga mog dolaska u Dinamik.

KOŠARKAŠKI SNOVI I IDOLI

Evroliga, kao san većine mladih košarkaša, može postati stvarnost uz puno truda i rada, ali i uz malo sreće. Kada govorimo o sreći, Nikola Radovanović se nada da će ga ona poslužiti i da će jednog dana zaigrati u dresu nekog od klubova iz Evrolige.

Evroliga je najbitnija stanica za mene na putu ka NBA ligi, o kojoj maštam, kaže Nikola.

Jaka Blažič, košarkaš Olimpije iz Ljubljane, Nikoli predstavlja jednog od košarkaških idola. Njegovu igru Radovanović prati i pokušava da dostigne uz pomoć vežbe. Pored Blažiča, mesto košarkaškog idola zauzima i Džimi Batler, košarkaš popularne Vreline iz Majamija (Miami Heat).

U igri Jake Blažiča se košarkaški pronalazim, a Džimi Batler kao lider ekipe, svojom odbranom takođe zauzima mesto košarkaškog idola, podvlači Radovanović.

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Aco Djurovic
Aco Djurovic
3 godine pre

Bravo Nikola !