Društvo

„Niške haubice“ zajedno sa približno 100 mladih ofarbale klupice u parku

Članovi neformalne grupe “Niške haubice” organizovali su akciju farbanja klupica u četvrtak 21. oktobra pod nazivom “Šarena istorija”.

Klupice u parku “Čair” u  Nišu sada imaju novi i lepši izgled. Ofarbano je ukupno 47 klupica i svaka je dobila po dva QR koda koji vode ka edukativnim stranicama o istoriji i znamenitostima Niša.  

 

Kako bi uradili nešto korisno za svoj grad ova neformalna grupa mladih okupila je približno 100 volontera iz različitih škola. Među njima bilo je učenika iz Umetničke škole, gimazija ”9. Maj” i “Stevan Sremac”, kao i Srednje stručne i Pravno poslovne škole. 

Niške haubice su neformalna grupa koja radi na unapređivanju lokalne zajednice i ličnom razvoju mladih ljudi. Cilj im je bio da ulepšaju i zašarene jedan deo grada i da pomoću QR kodova dodatno edukaciju ljude o lepotama njihovog grada. 

On se skenira pomoću telefona i direktno vodi na početnu stranu jednog od mnogih istorijskih sajtova grada Niša. Pomoću QR kodova, koje smo mi postavili, možete pročitati nešto više o Tvrđavi u našem gradu, o bitnim istorijskim događajima koji su se dogodili na teritoriji grada Niša, o Čegru, kao i o mnogim drugim bitnim istorijskim spomenicima i delovima grada. QR kodovi su uglavnom uzeti sa sajta Muzeja u Nišu i zvaničnog sajta Grada Niša”, objašnjavaju iz “Niških haubica”. 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare