Lifestyle

Nišville iz ugla volontera: dobro druženje uz zvuke jazz-a

Naše dopisnice Miljana i Staša ove godine bile su deo volonterskog programa ovog festivala i rado su podelile svoja iskustva.

Nakon rebrendiranja Niškog jazz festivala u Nišville 1995. godine, ovaj festival važi za jedan od
najposećenijih jazz festivala na Balkanu. Zbog toga se organizatori Nišvilla trude da iz godine u godinu opravdaju očekivanja ljubitelja ove vrste muzike i nadmaše svaku prethodnu. Tu im u pomoć pristižu volonteri koji već jedanaest godina čine sastavni deo festivala.

Prethodnih godina su volonteri bili raspoređivani po sektorima i svaki tim je radio svoji deo posla za sebe, dok je ove godine situacija nešto drugačija. Zbog pandemije festival nije mogao da se održi sa uobičajenim brojem volontera već je taj broj bio znatno manji, što nije uticalo na kvalitet volonterskog programa.

Naime, ovogodišnji volonteri nisu bili samo volonteri određenog sektora, već su svi zajedno činili jedan veliki tim volontera festivala. Naše dopisnice Miljana i Staša ove godine bile su deo volonterskog programa ovog festivala rado su podelile svoja iskustva.

Miljana je već drugu godinu za redom u timu za obezbeđenje. Zaduženja ovog sektora su da pružaju posetiocima festivala informacije na glavnim ulazima i da ih usmeravaju na potrebne lokacije. Pored toga, volonteri obezbeđenja čuvaju i obezbeđuju šatore i muzičku opremu izvođača.

U danima pre glavnog programa, najveći deo vremena smo provodili svi zajedno, družeći se. Imali smo razne timbildinge na kojima smo se međusobno upoznavali i kvalitetno provodili slobodno vreme pre daljih zaduženja, rekla je Miljana.

S druge strane, Staši je ovo prva godina volontiranja na Nišvillu. Ona je bila deo tima za marketing. Sam sektor se bavi bilo kakvom promocijom festivala i prodajom na festivalskim štandovima. Kada je bila potrebna ispomoć drugim sektorima, volonteri marketinga su uvek bili na raspolaganju.

Prijavila sam se da bih videla kako izgleda timski rad pri ovako velikom festivalu kao što je Nišville. Sama očekivanja od festivala kao i od same organizacije su i više nego ispunjena i volela bih da budem deo Nišville porodice i sledeće godine, kazala je Staša.

Miljana i Staša navode da je ovogodišnji volonterski program bio za nijansu drugačiji od prethodnog zato što su svi volonteri radili zajedno. Zbog toga im je ovogodišnji festival posebno drag i dugo će ga pamtiti, kako zbog timskog rada i dobre organizacije, tako i zbog lepog druženja i novih prijateljstava.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare