Vesti

Novi sajt, novi ljudi, novi gradovi!

Baš kao što sve treba raditi korak po korak, tako i mi napredujemo polako. Ali čak i to donosi neke promene!

U proteklih par meseci Youth Vibes je vredno radio na otkrivanju novih priča iz sveta mladih. Do sada smo obradili oko 50 različitih tema. Obišli smo Afriku i severnu Evropu i saznali kako žive tinejdžeri koji su se preselili tamo. Razgovarali smo sa raznim kreativcima, uspešnim govornicima i sportistima. Pričali o problemima sa kojima se susreću mladi, kao i o temama o kojima bi retko ko jasno i glasno govorio. Družili smo se sa pravim novinarima iz DW Akademije i Megafona sa kojima smo išli na teren i obišli Migrantske centre i sajmove.

Kroz smeh i zabavu radimo sve, pa smo na taj način i napravili naš prvi zajednički video.

U okviru fokus grupa koju organizuju Krovna organizacija mladih Srbije i DW Akademija dobili smo sugestije mladih širom Srbije o našem portalu i načinu rada. Kako kažu mentori, rezultati su itekako na zavidnom nivou, na šta smo mi jako ponosni. Stekli smo prijateljstva sa ljudima iz različitih gradova, pa se na taj način i pročuli dalje od Niša.

NOVI GRADOVI

Iz tog razloga prijavili smo za Superste takmičenje projekat Youth Connect čiji je cilj da otvorimo dve nove redakcije u Vranju i Leskovcu koje će pisati za zasebne sekcije na portalu. Uz dosta razgovora sa mentorima i saradnika iz organizacije Nauči me unapredili smo našu ideju. Uz pomoć publike smo online glasanjem uspeli da prođemo u top 20 učesnika i ovim putem se zahvaljujemo svima koji su glasali za nas.  Od čak 80 projekata širom Srbije, naš Youth Connect izabran je za jedan od 10 najboljih projekata na osnovu glasanja sudija u finalu. Baš kao što naš slogan kaže – tinejdžeri mogu da se konektuju, tako i mi želimo da konektujemo Vranje, Leskovac i Niš (nadamo se ne samo te gradove).

https://www.instagram.com/p/BkC0t3KhuxH/

NOVI SAJT

Baš kao što sve treba raditi korak po korak, tako i mi napredujemo polako. Ali čak i to donosi neke promene! DW Akademija nam je pored mentorstva omogućio da unapredimo Youth Vibes portal novom wordpress temom tako da te očekuju mnoge fotoreportaže, video prilozi, a mi od tebe očekujemo komentare na naš rad koje možeš ostaviti klikom ispod objave.

NOVI LJUDI

Sve ove stvari se ne bi desile da tim nije funkcionisao na pravi način. Sa napretkom dolazi i veća odgovoronost, pa smo iz tog razloga odlučili da proširimo naš tim. Do pre par nedelja bio je otvoren konkurs, a već ove nedelje počinjemo druženje sa potencijalnim novim članovima tima. Pored Fejsbuka i Instagrama, prelazimo i na Twitter, tako da tviteraši iz prve ruke mogu čitati naš portal.

foto: Matija Gačić

Letnji raspust je kao novi početak, pun energije i nečeg pozitivnog. Tako želimo da bude i sa Youth Vibes-om. Mi smo uzbuđeni što avantura za nas tek počinje, dosta toga smo uradili, a od našeg početka je prošlo samo 4 meseca. Očekuj još zanimljivije i raznovrsnije priče iz sveta mladih!

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare