O nama

Ko smo mi?

Youth Vibes je omladinski medijski portal istoimene organizacije za koji pišu srednjoškolci i studenti sa prostora Balkana. Glavno sedište redakcije nalazi se u Nišu. Mi smo tu da stvorimo medijski prostor mladima i postavljamo prava pitanja.

MISIJA

Naša misija je da unapredimo javno informisanje, utičemo na razvoj omladinskog aktivizma i jačamo zajednicu mladih kroz produciranje i plasiranje medijskog sadržaja za mlade, kao i realizacije radionica, konferencija, treninga i drugih interaktivnih i obrazovnih programa iz oblasti informisanja i medijske pismenosti.

VIZIJA

Naša vizija je da stvorimo medijski prostor za mlade i omogućimo prenos znanja, veština i informacija u cilju poboljšanja medijske pismenosti.

 • Jovana Jović
  Tim lider i osnivač
  Jovana Jović
 • Anđelija Stanimirović
  Anđelija Stanimirović
 • Nastasija Marinković
  Urednik
  Nastasija Marinković
 • Vanja Joksimović
  Suosnivač
  Vanja Joksimović
 • Minja Trajković
  Urednik socijalnih mreža
  Minja Trajković

  Jovana Jović

  Tim lider i osnivač

  Tim lider sam Youth Vibes-a, ali i novinar. Imam 19 godina i živim u Nišu. Volim kada sam u pokretu, volim uzbuđenje i raznolikost koju novinarstvo nudi i zato vidim sebe u tim vodama. Sebe smatram upornom i tvrdoglavom osobom, što je ponekad loše, ali ja na to gledam kao vrlinu.

  Anđelija Stanimirović

  Volim muziku, putovanja, pisanje i knjige. Uživam u novim iskustvima i upoznavanju novih ljudi. Youth Vibes mi je pružio priliku da se iskažem kroz tekstove, i pišem o stvarima koje volim i koje me interesuju.

  Nastasija Marinković

  Urednik

  Učenica sam Gimnazije „Svetozar Marković“ i imam ulogu novinara u YV timu. Novinarstvo sam izabrala zato što pisanjem želim da promenim ljudima način gledanja na svet i da doprinesem boljoj budućnosti. U slobodno vreme se bavim crtanjem, slikanjem i kaligrafijom zato što mi je umetnost oduvek bila najveća ljubav. Volim da stvaram zato što ljudima želim da pokažem svet iz drugog ugla. Komunikativna sam i neumorna što se tiče avantura i otkrivanja novih stvari.

  Vanja Joksimović

  Suosnivač

  Glavna i odgovorna urednica sam Youth Vibes-a i osoba koja voli lepu reč, kvalitetan filmski kadar i dobru muziku – volim umetnost, jednom rečju. Obožavam da pronalazim sitne priče „sitnih“ ljudi, da ih posmatram dok rade stvari i poslove u kojima daju 100% sebe.

  Minja Trajković

  Urednik socijalnih mreža

  Maturant sam Gimnazije „9. maj“, a volela bih da upišem FON. U Youth Vibes-u se bavim društvenim mrežama. Slobodno vreme se trudim da ispunim druženjem, čitanjem i slušanjem muzike. Takođe me nikada ne drži mesto i shodno tome obožavam putovanja.

Nagrade

2020.

Naš tim je projektom Youth Connect pobedio na međunarodnom konkursu organizacije SALTO Youth Participation & Information u kategoriji medijske pismenosti.

Naše urednice Anđelija Stanimirović i Isidora Milošević osvojile su prvo i drugo mesto za kreiranje projekta međusobne saradnje i kreiranja zajedničkog sadržaja na treningu Young Media Lab u organizaciji Deutsche Welle akademije.

 

2019.

Naša organizacija vodila je volonterski tim na Brave New Media konferenciji u organizaciji Deutsche Welle akademije.

 

2018.

Naša organizacija odnela je pobedu na nacionalnom konkursu Superste u organizaciji Erste Banke gde smo osvojili finansijska sredstava za realizaciju projekta Youth Connect.