Vesti

Oba predstavnika mladih u Upravnom odboru RYCO-a iz institucija

Prošlog meseca, Vlada Republike Srbije imenovala je Jagoša Stojanovića na poziciju nezavisnog predstavnika mladih u Upravnom odboru RYCO-a (Regional Youth Cooperation Office). Autonomija koju zahteva ova pozicija ugrožena je odabirom kandidata koji je angažovan u Ministarstvu omladine isporta, smatraju iz Krovne organizacije mladih Srbije. 

Ministarstvo omladine i sporta zanemarilo je mišljenje dva od tri saveza zaduženih za proces selekcije kandidata. Takođe, Stojanović ovu informaciju nije naveo ni u biografiji, ni tokom intervjua, a KOMS je do nje došao putem Zahteva za pristup informacijama od javnog značaja. Time je transparentnost samog procesa dovedena je u pitanje, a predlog kandidata suprotan stavovima KOMS-a i NAPOR-a ugrozili su vrednosti RYCO-a i Statut.

Odabirom kandidata angažovanom u Ministarstvu obesmišljeno je zajedničko upravljanje omladinskih predstavnika i predstavnika institucija po kojem je RYCO do sada bio primer dobre prakse, smatraju iz KOMS-a. 

Iz navedenih razloga, KOMS kao zakonski krovni predstavnik mladih u državi zahteva momentalno razrešenje Jagoša Stojanovića, ponavljanje procesa selekcije uz maksimalnu transparentnost i revidiranje Memoranduma o saradnji i unapređenje procesa selekcije. 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare