Vesti

Održan Sajam država u okviru Međunarodne studentske nedelje u Beogradu

U sklopu Međunarodne studentske nedelje u Beogradu se u ponedeljak, 9. avgusta, u Klubu studenata tehnike, tradicionalno održao Sajam država (Country Fair).

Preko 150 učesnika sa različitih strana sveta poput Francuske, Rusije, Kazahstana, Irske, Turske, Tunisa, Azerbejdžana, Litvanije itd. je prisutnima predstavilo svoju kulturu i tradiciju. Svi posetioci Sajma su mogli uživati u nacionalnim pićima i hrani raznovrsnih nacija, dok su čitav doživljaj upotpunili narodne nošnje, suveniri i drugi kulturološki unikati.

Foto: ISWiB

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB) je najveći projekat Svetskog omladinskog talasa, i već 14. godinu zaredom okuplja mlade ljude širom sveta. Ovo je najveći studentski festival u jugoistočnoj Evropi, koji tokom sedam dana okuplja učesnike iz 32 države i obuhvata edukativni, zabavni i kulturni sadržaj.

Foto: ISWiB

Ove godine tema festivala je mentalno zdravlje mladih, koja se obrađuje kroz 9 različitih radionica i posmatra sa različitih aspekata, a učesnici podstiču na kritičko razmišljanje i lični razvoj. Pored radionica, učesnike očekuje druženje i različiti kulturni i zabavni sadržaji.

Posebno istaknuti događaj biće Art Night (Umetničko veče), prvi otvoreni događaj na festivalu, rezervisan za promociju umetnosti, kreativnosti i humanosti. Na ovom događaju biće prikazani različiti
umetnički sadržaji – modna revija, muzički program, kaligrafija, slikanje, grafika i drugi, a sav prihod od
događaja biće usmeren za lečenje Vjere Rajković.

Svetski omladinski talas je omladinsko nevladino udruženje koje promoviše razvoj mladih kroz umrežavanje na lokalnom i globalnom nivou i pružajući doprinos zajednici.

Zvanični slogan ovogodišnjeg festivala je #CenimSebe (#IAppreciateMe).

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare