Modern art Vesti

OPENS distrikt: Međunarodni festival ulične umetnosti i akcionih sportova u Novom Sadu

OPENS distrikt je dvodnevni festival ulične umetnosti i aksionih sportova u Novom Sadu koji se održava ove godine 14. i 15. septembra od 20 časova.

OPENS distrikt je dvodnevni festival ulične umetnosti i aksionih sportova u Novom Sadu koji se održava ove godine 14. i 15. septembra od 20 časova pa sve do ponoći na velikom platou SPENS-a.

Tokom ova dva dana očekuju nas poznati koreografi laser flipova, inline-a, romobila i drugih trikova, kao i ekstremni sportovi poput freestyle BMX egzibicija.

Tokom čitave subote i nedelje, a nakon čitavog dana kada će prostor biti otvoren za sve da se oprobaju u nekoj od vratolomija, očekuje se spektakl u večernjim časovima, kako kažu organizatori. Svetski prvaci kolektivno i prvi put dolaze u Novi Sad pred prventsvo u Budimpešti. Kako navode, publika će biti u mogućnosti da se upozna sa najboljim vratolomijama i okršajima pred sledeće takmičenje i to sve uz muzičku podlogu i hip hop nastupe.

Ovaj dvodnevni festival prati i omladisnki kamp koji se održava od 6. do 15. septembra. Biće izabrani po 2 učesnika iz određenih gradova i oni će imati priliku da nauče kako da kreiraju DJ miskeve i crtaju grafite. Radionice će držati novosadski street art umetnici. Učesnici kampa će imati priliku da istraže grad, provedu slobodno vreme na gradskoj plaza Štrand, pripreme žurku za mlade iz mesne zajednice u kojoj će se kamp održati i uživaju u FISE šou.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare