Lifestyle

Otvoren konkurs za učesnike Youth Media Programa

Povodom trećeg rođendana, redakcija YV-a raspisuje konkurs za srednjoškolce i studente sa teritorije Srbije. Odabrani polaznici Youth Media Programa proći će tromesečni program i upoznati se sa kreiranjem (foto)reportaža kroz radionice i rad sa mentorima.

Rado bi se priključio/la radu medija za mlade? Zanima te izveštavanje sa lica mesta, ali do sad nisi imao/la iskustva u pisanju reportaže?

Redakcija Youth Vibes-a povodom svog trećeg rođendana raspisuje konkurs za polaznike projekta Youth Media Program. Petnaestoro mladih dobiće priliku da u toku tromesečnog projekta stekne osnovna znanja potrebna za kreiranje novinarskog sadržaja i reportaže.

Kako da se prijaviš?

Konkurs je otvoren za mlade od 15 do 21 godine, pri čemu prednost imaju srednjoškolci i studenti bez iskustva u pisanju tekstova i kreiranju reportaže. Veći deo projekta biće organizovan onlajn i zbog aktuelne situacije ne postoje veća ograničenja, osim da mladi dolaze iz Srbije.

Prijava se šalje putem mejla na konkurs@youthvibes.rs. U prijavi je potrebno navesti:

  • ime i prezime;
  • datum rođenja;
  • mesto stanovanja;
  • naziv srednje škole/fakulteta;
  • broj telefona;
  • kratko motivaciono pismo – koja znanja i veštine očekuješ da stekneš kao učesnik programa i zašto baš tebe da odaberemo?

Konkurs je otvoren do 18. marta. Svi prijavljeni će nakon toga biti kontaktirani i obavešteni o ishodu prijave. 

Šta te očekuje tokom programa…

Učesnici projekta će u aprilu proći tri radionice, kako bi stekli osnovna znanja potrebna za kreiranje sadržaja: 

  • Uvod u novinarstvo
  • Šta su reportaža i fotoreportaža?
  • Medijska pismenost i vrste fake news-a 

Nakon radionica sledi period od 3 nedelje koji je predviđen za kreiranje (foto)reportaže uz mentorsku podršku. Na portalu Youth Vibes-a će čitaoci moći da glasaju za najbolje među svim objavljenim radovima. Od 15 kreiranih, izglasanih 5 će proći u finale u okviru kog će žiri odabrati 3 najbolja rada. Svi kreirani radovi biće izloženi u nekom od objekata kulture u Nišu.

Po završetku programa, svim učesnicima će biti dodeljeni sertifikati uz priliku da se priključe radu dopisništva Youth Vibes-a, a najboljima slede i nagrade.

Naš tim čine mladi, te je dobra atmosfera tokom programa zagarantovana. Nadamo se da ćemo kroz neformalniju komunikaciju podstaći tvoju kreativnost!

*Ovaj projekat finansijski je podržala Evropska Unija. Za sadržaj je isključivo odgovorna organizacija Youth Vibes i ni na koji način ne odražava stavove Evropske Unije.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare