Lifestyle

Pet misterija koje moraš da pogledaš

Ako su ti ljubavni filmovi dosadili i tražiš nešto sa drugačijom tematikom, misterija je odličan žanr za tebe.

U tinejdžerskom dobu, često kada želimo da gledamo neki film ćemo prvo tražiti neki tinejdžerski ili romantični film. Međutim, kako sazrevamo, tako tražimo nešto što će nam više okupirati pažnju i što sadrži dublju poruku. Filmovi koji se mogu svrstati u žanr misterije sadrže magičnu filmsku intrigu, koja nas ne pušta i zbog nje jako želimo da saznamo šta će se desiti na kraju.

INVISIBLE GUEST (2017)

Ocena na IMDB: 8.1/10.0
Ovo je dinamičan i napet triler, koji sa sobom nosi kvalitetno i osvežavajuće filmsko iskustvo. Film prati mladog biznismena koji se budi u hotelskoj sobi sa lešom svoje ljubavnice. Sa prestižnim advokatom u noći i u gužvi sa vremenom, ulažu svoje napore da odgonetnu ovu smrt. Ovaj španski film nas uči da se laži ne mogu sakriti i da je pravda upravo nevidljivi svedok.

THE BODY (2012)

Ocena na IMDB: 7.6/10.0
Od filma koji karakterišu dobre stvari jednog trilera mogu se očekivati samo preokreti i neočekivana priča. Telo je nestalo iz mrtvačnice i to pokreće niz pitanja. Mladi udovac na ispitivanju deluje izuzetno nervozno i to pokreće niz sumnji. Tajne koje se pokušavaju sakriti isplivavaju na površinu i otkrivaju strašnu istinu.

SHUTTER ISLAND (2010)

Ocena na IMDB: 8,1/10.0
Radnja filma je smeštena u 1954. godini. Dvojica američkih maršala, koje glume Leonardo Dikaprio i Mark Rafalo, odlazi na pusto ostrvo kako bi otkrio misteriju nestanka pacijentkinje iz psihijatrijske bolnice. Ovo pusto ostrvo predstavlja savršenu lokaciju za smeštanje najtežih psihijatrijskih slučajeva koji su počinili neki zločin. Glavni lik se konstantno vrti u krug i usled usamljenosti počinje da gubi razum. Priviđanja ljudi i pojava, traume i neočekivani preokreti čine ovo savršenim Skorsezeovom misterijom.

SEVEN (1995)

Ocena na IMDB: 8.6/10.0
Devedesete u Holivudu su obeležene cvetanjem kinematografije, baš kada je i nastao ovaj film. Sveže oformljen detektivski tandem, koje glume Bred Pit i Morgan Friman, pokušava da razreši ubistvo inspirisano sedam smrtnih grehova. Psihopatija ubice i unapred planirana taktika čine detektive konstantno korak iza rešavanja problema. Savršeno jeziva atmosfera čini ovo odličnom horor-misterijom.

KNIVES OUT (2019)

Ocena na IMDB: 8.0/10.0
Smrt poznatog pisca misterija je zaintrigirala javnost, ali i čitave porodice Drajsdejl i Trombi. Svaki član porodice postaje sumnjiv, a sve postaje zanimljivije kada se uvedu porodične intrige, motivi ubistva, nagodbe i pretnje. Film je ispunjen neispunjenim obećanjima, pretnjama i ucenama. Crna komedija daje radnji novi ton koji drži pažnju tokom celog filma.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare