Sport

Petar Tomić: Prilikom prelaska u novi klub sam imao velikih problema

Sa sigurnošću možemo reći da je vaterplo jedan od sportova koji je na našim prostorima veoma ispraćen. Mladi reprezentativac Petar Tomić, otkriva za Youth Vibes kako izgleda njegova karijera.

Sa sigurnošću možemo reći da je vaterplo jedan od sportova koji je na našim prostorima veoma ispraćen. Naši delfini postižu zapanjujuće rezultate godinama u nazad, a mi ih verno pratimo uživo ili preko malih ekrana.

Mladi reprezentativac Petar Tomić, otkriva za Youth Vibes kako izgleda njegova karijera.

U samom početku vaterpolo mi nije bio u planu. Roditelji su me upisali u školu plivanja s namerom da naučim da plivam. Posle nekog vremena trener mi je predložio da pređem na vaterpolo , što sam prihvatio. Početak nije bio težak, jer smo mi kao klinci u tom dobu sve shvatali kroz neku igru. Tomić navodi da su mu, s obzirom na raspored treninga, školske obaveze teško padale.

Karijera u Partizanu

Partizan je prvi ozbiljniji klub za koji je Petar igrao.

Njegov uticaj na mene i moju igru je veliki i zahvalan sam svakom treneru koji mi je pomogao u mom igračkom sazrevanju.

Nedavno je došlo do promene u upravi kluba, a Petar ističe da će mu biti drago ukoliko situacija u samom klubu bude išla na bolje.

Igra za reprezentaciju

Tomić kaže da je debitovanje za reprezentaciju 2017. godine najsvetliji momenat u dosadašnjoj karijeri. O samoj igri za istu kaže:

Prvi put sam pozvan na pripreme reprezentacije krajem 2016. godine. Dosta je to uticalo na mene u pozitivnom smislu naravno, i svaki puta kad se nađem na spisku reprezentacije mi mnogo znači, i to mi je jedna velika motivacija za moj dalji rad.

Poteškoće i prelazak u Novi Beograd

Da ne bude uvek sve onako kako smo zamislili možemo videti i iz Petrovog primera. On je prošle godine, usled zdravstevih, ali i problema druge vrste, morao napraviti pauzu od dva meseca.

Kako kaže, porodica mu je uvek bila najveća podrška, u njima je uvek nalazio motivaciju. U svakom teškom trenutku porodica i prijatelji su bili uz njega. Podrške nije manjkalo ni sa druge strane.

Moram napomenuti i svog trenera Vladu Vujasinovića i sve ljude iz mog kluba koji su stali iza mene , i pružili svu neophodnu podršku i pažnju. Na tome sam im beskrajno zahvalan.

Prelazak u Novi Beograd mu nije teško pao. Ovaj klub koji postoji već oko 6 godina. Međutim, tek je od skoro napravio ekipu koja je konkurenta za domaće trofeje.

Prilagođavanje nije bilo teško. Uglavnom sve saigrače poznajem od ranije, dosta nas je u nekom trenutku igralo u Partizanu, tako da se svi znamo.

Kada je reč o neslaganju sa saigračima Tomić dodaje sledeće: U ekipnim sportovima , postići neki veliki uspeh , a da kolektiv nije u nekom zajedništvu ili sa nemaju neki normalan međuljudski odnos , nije moguće . Trudim se da sa svakim u ekipi izgradim normalan odnos.

Petar voli da u vaterpolu uživa u sadašnjem vremenu, pa je trenutno fokusiran na njegov trenutni klub i njihove ciljeve i ne razmišlja o karijeri u inostranstvu.

Ističe da su posvećenost upornost najvažnija ako želimo da uspemo u ovakvom sportu, te da uvek treba težiti ka ostvarenju cilja, bez obzira na trenutne prepreke.

Vaterpolo je moja strast i tako će uvek biti. Šta će biti posle, videćemo.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare