TOP

Petar Tomić: Prilikom prelaska u novi klub sam imao velikih problema

Sa sigurnošću možemo reći da je vaterplo jedan od sportova koji je na našim prostorima veoma ispraćen. Naši delfini postižu zapanjujuće rezultate godinama u nazad, a mi ih verno pratimo uživo ili preko malih ekrana.

Mladi reprezentativac Petar Tomić, otkriva za Youth Vibes kako izgleda njegova karijera.

U samom početku vaterpolo mi nije bio u planu. Roditelji su me upisali u školu plivanja s namerom da naučim da plivam. Posle nekog vremena trener mi je predložio da pređem na vaterpolo , što sam prihvatio. Početak nije bio težak, jer smo mi kao klinci u tom dobu sve shvatali kroz neku igru. Tomić navodi da su mu, s obzirom na raspored treninga, školske obaveze teško padale.

Karijera u Partizanu

Partizan je prvi ozbiljniji klub za koji je Petar igrao.

Njegov uticaj na mene i moju igru je veliki i zahvalan sam svakom treneru koji mi je pomogao u mom igračkom sazrevanju.

Nedavno je došlo do promene u upravi kluba, a Petar ističe da će mu biti drago ukoliko situacija u samom klubu bude išla na bolje.

Igra za reprezentaciju

Tomić kaže da je debitovanje za reprezentaciju 2017. godine najsvetliji momenat u dosadašnjoj karijeri. O samoj igri za istu kaže:

Prvi put sam pozvan na pripreme reprezentacije krajem 2016. godine. Dosta je to uticalo na mene u pozitivnom smislu naravno, i svaki puta kad se nađem na spisku reprezentacije mi mnogo znači, i to mi je jedna velika motivacija za moj dalji rad.

Poteškoće i prelazak u Novi Beograd

Da ne bude uvek sve onako kako smo zamislili možemo videti i iz Petrovog primera. On je prošle godine, usled zdravstevih, ali i problema druge vrste, morao napraviti pauzu od dva meseca.

Kako kaže, porodica mu je uvek bila najveća podrška, u njima je uvek nalazio motivaciju. U svakom teškom trenutku porodica i prijatelji su bili uz njega. Podrške nije manjkalo ni sa druge strane.

Moram napomenuti i svog trenera Vladu Vujasinovića i sve ljude iz mog kluba koji su stali iza mene , i pružili svu neophodnu podršku i pažnju. Na tome sam im beskrajno zahvalan.

Prelazak u Novi Beograd mu nije teško pao. Ovaj klub koji postoji već oko 6 godina. Međutim, tek je od skoro napravio ekipu koja je konkurenta za domaće trofeje.

Prilagođavanje nije bilo teško. Uglavnom sve saigrače poznajem od ranije, dosta nas je u nekom trenutku igralo u Partizanu, tako da se svi znamo.

Kada je reč o neslaganju sa saigračima Tomić dodaje sledeće: U ekipnim sportovima , postići neki veliki uspeh , a da kolektiv nije u nekom zajedništvu ili sa nemaju neki normalan međuljudski odnos , nije moguće . Trudim se da sa svakim u ekipi izgradim normalan odnos.

Petar voli da u vaterpolu uživa u sadašnjem vremenu, pa je trenutno fokusiran na njegov trenutni klub i njihove ciljeve i ne razmišlja o karijeri u inostranstvu.

Ističe da su posvećenost upornost najvažnija ako želimo da uspemo u ovakvom sportu, te da uvek treba težiti ka ostvarenju cilja, bez obzira na trenutne prepreke.

Vaterpolo je moja strast i tako će uvek biti. Šta će biti posle, videćemo.

Uživam u muzici i čitanju knjiga, obožavam umetnost i pišem od malih nogu. Volim da putujem, izuzezno sam svestrana i uživam u upoznavanju novih ljudi. Youth Vibes vidim kao idealnu priliku da unapredim i pronađem sebe i pišem o stvarima koje me interesuju.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments